[FOTO/VIDEO] Yamaha Music School Rijeka obilježila kraj školske godine bogatim koncertom

Autor: Nikola Cvjetović 02.07.2022

Yamaha Music School Day gervais opatija 2022  57

Sustav Yamaha Music School u svijetu postoji od 1954. godine. Od tada do danas otvoreno je preko 6.000 škola u 42 države, s preko 18.000 licenciranih učitelja.

Opatija - Yamaha Music School Rijeka, koja odnedavno ima i podružnicu u Opatiji, obilježila je kraj školske godine bogatom i raznovrsnom revijom glazbenih nastupa s oko 240 izvođača svih dobnih skupina. Više od 20 licenciranih mentora Yamaha music school metode kroz proteklu godinu su uvježbavali soliste, grupe i bendove.

Yamaha Music School Day gervais opatija 2022  6

U prvom dijelu programa u 17 sati nastupila su djeca od 1,5 do 15 godina koji polaze programe Hobby, Music Parade, Music Adventure i dio učenika programa Poplar Music Course, a u 20,30 sati su nastupili 15 + polaznici niza različitih vokalno instrumentalnih programa kao što su Class Vocals, Guitar Encounters, Electric Bass, Six Strings Adventure, Classical Guitar, Drum Encounters, Pianoforte, Play For Keeps, Saxophone i Violin.

Glazbene programe završne produkcije svojih polaznika pripremaju i Yamaha Music School podružnice u Zagrebu, Osijeku i Čakovcu.

Yamaha Music School Day gervais opatija 2022  27

Sustav Yamaha Music School u svijetu postoji od 1954. godine. Od tada do danas otvoreno je preko 6.000 škola u 42 države, s preko 18.000 licenciranih učitelja. Kroz povijest sustave je educirao preko 30 milijuna učenika. U Hrvatskoj je ovim sustavom trenutno obuhvaćeno više od 500 polaznika. Sustav je krenuo s radom 2019. u Rijeci, a od 2021. djeluje i u Zagrebu, Čakovcu i Osijeku te od 2022. u Opatiji, a za sve zainteresirane koji su udaljeni od tih lokacija, putem online platforme.

Let's play ili Igrajte se dok učite idejni je moto Yamaha Music School sustava, programski strukturiranog i licenciranog, modernog i zabavnog alternativnog glazbenog školovanja.
Sustav nudi vokalne i instrumentalne tečajeve, grupne ili individualne, za sve generacije i stupnjeve znanja i to za djecu već od 1,5 godine života, dok gornje dobne granice za polaznike nema. Mentori su licencirani YMS glazbeni stručnjaci i profesionalci, koji svoja znanja i iskustva djelovanja u hrvatskoj i svjetskoj glazbenoj industriji uklapaju u specifičnu metodologiju i prenose ih na polaznike oblikujući sate u kojima se uz glazbu uživa i uči.

Yamaha Music School Day gervais opatija 2022  30

Yamaha Music School prati trendove u sustavu obrazovanja te je nedavno pokrenula i Online glazbenu platformu koja nudi mogućnost pohađanja 10 tečajeva instrumenata, kao i tečaj pjevanja bez obzira na to gdje se učenik nalazi iz udobnosti svog doma. Učenje uz zabavu i vrhunske mentore, brzi napredak, uštedu vremena i virtualni pristup programu samo su neke od prednosti Yamaha Music School online platforme.

Yamaha Music School Day gervais opatija 2022  2 -48291

Još jedna novina od slijedeće školske godine, koja se nudi polaznicima Yamaha Music School, je polaganje ispita kroz ispitni sustav RSL Awards. Radi se o britanskom ispitnom modelu na području kreativne i izvođačke industrije koji je prisutan u cijelom svijetu, a ima i svog zastupnika za Hrvatsku. Certifikat za položeni ispit isporučuje se izravno iz Londona, a ispiti će se moći polagati u YMS učionici ili na neki od kontroliranih online načina. Ujedno RSL donosi briljantnu online aplikaciju za učenje kojom se proširuje instrumentarij i repertoar sustava Yamaha Music School. Novi paketi ovih programa već su objavljeni na web stranicama svake YMS škole.

VIDEO