[FOTO/VIDEO] Zbor krakovske filharmonije održao je koncert u Crkvi Navještenja BDM

Autor: Nikola Cvjetović 18.09.2022

krakow_zbor_njemacka_crkva_2022__28_

Što su naši reporteri zabilježili provjerite u velikoj fotogaleriji i video prilogu...

Opatija - Zbor krakovske filharmonije održao je koncert u Crkvi Navještenja BDM (Njemačkoj crkvi). Na programu su bili Karol Szymanowski – Niech Jezus Chrystus – Kurpijeva pjesma a capella te Hrvatska misa u d-molu, op. 86 Borisa Papandopula, jednog od naših najvećih skladatelja te koncertnih i opernih dirigenata koji je živio i u Opatiji. Uz zbor su nastupili Magdalena Drozd – sopran, Kamila Paciorkowska – alt, Tomasz Świerczek – tenor, Paweł Szarpak – bas, pod budnim okom dirigenta Alexandra Humala.

krakow_zbor_njemacka_crkva_2022__16_

Mješoviti zbor krakovske filharmonije "Filharmonia im. K. Szymanowskiego w Krakowie" započeo je s radom 1945. godine, a 1950. dobio je status profesionalnog ansambla. Godine 1951., Zbor je osvojio 1. nagradu na 1. festivalu poljske glazbe u Varšavi. Od tada, kao „ambasadori poljske kulture” nastupaju po cijelom svijetu: u Iranu, Libanu, Turskoj, Kanadi, SAD-u i zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza, a bili su prvi poljski ansambl koji je nastupio u Teatru alla Scala u Milanu, predstavljajući bogatu glazbenu baštinu s repertoarom skladbi u rasponu od 17. stoljeća do suvremene glazbe.

krakow_zbor_njemacka_crkva_2022__7_

Zbor je nastupio u organizaciji Festivala Opatija, a što su naši reporteri zabilježili provjerite u velikoj fotogaleriji i video prilogu...

VIDEO

Zbor krakovske filharmonije održao je koncert u Crkvi Navještenja BDM