Ispraćaj Stare godine u ritmu bluesa, uz umjetnost i vina u „Kockici“ Muzeja grada Rijeke

Autor: Marina Pauletić 28.12.2022

Dodatan ugođaj večeri pružit će degustacija vrhunskih istarskih vina koju priređuje tvrtka Istra Wine, a koja okuplja i promovira vrsne istarske vinare.

Rijeka - Večer „Blues, umjetnost & vina“ dobar je razlog za posjet Muzeju grada Rijeke u četvrtak, 29. prosinca s početkom u 20 sati svima koji žele ispratiti Staru godinu u dobrom društvu i uz dobar program. U zgradi zvanoj „Kockica“ za izvrstan blues ritam pobrinut će Riccardo Staraj & Midnight blues band, također gosti večeri Tomislav Goluban na usnoj harmonici, Mauro Staraj na klavijaturama i Vedran Ružić na bas gitari. Uz standarde znamenitih američkih i engleskih bluzera, Riccardo Staraj & Midnight blues band predstavit će u Muzeju svoj novi album „Lockdown blues“.

Radi se o njihovom trećem albumu koji je nastao je za vrijeme pandemije kad su kretanja bila ograničena, barovi bili zatvoreni, a članovi Midnight blues banda – kojeg čine Vedran Mijić, Marko Sedlak, Josip Rubinić i Dejan Turk – odlučili vlastitu snagu usmjeriti u kreativu. „U malom studiju krenula je pjesma za pjesmom, stih za stihom, nota za notom“, prisjetio se vokalist i autor tekstova Riccardo Staraj. „Album sadrži osam skladbi, uključujući one na čakavskom narječju, neke na standardnom hrvatskom i talijanskom jeziku. Ima un jima buntovne lirike, ljubavnih tema i poruka o realnosti u kojoj živimo.“ - rekao je Staraj.

„Bit će to izvrsna blues večer u kojoj ćemo se dobro zabaviti i mi izvođači i posjetitelji koji nam se pridruže, pa se veselim dolasku u Rijeku“ izjavio je gost večeri Tomislav Goluban. Poznat je po nevjerojatnoj atmosferi i energiji koju odašilje usnom harmonikom. Njegovim riječima pridružuju se Mauro Staraj i Vedran Ružić. Sponzor programa je Zajednica Talijana Mošćenička Draga, koncert prati video art Cyborgix 4E75. Posjetitelji će imati prilike uživati i u dvije izložbe fotografije. U prizemlju je to izložba najboljih umjetničkih radova 9. Salona crno-bijele fotografije 100 + 1, a na prvom katu dokumentarna izložba „Paket aranžman (1981 – 2021)“. Posvećena je albumu koji je prije 41 godinu lansirao rock-sastave Idoli, Električni orgazam i Šarlo akrobata u antologijsku orbitu ju-rocka.

Dodatan ugođaj večeri pružit će degustacija vrhunskih istarskih vina koju priređuje tvrtka Istra Wine, a koja okuplja i promovira vrsne istarske vinare. Cilj Istra Wine je digitalizacija istarskih vina kako bi svaki sadašnji i potencijalni ljubitelj vina iz udobnosti svoga doma mogao uživati u jedinstvenom okusu, edukaciji i iskustvu ispijanja vina. Da bi to iskustvo bilo što potpunije, Istra Wine neprestano razvija ponudu, pa će ovoga puta ponuditi posjetiteljima samo djelić svojih vinskih etiketa, u rasponu od crnih vina, bijelih vina i pjenušaca do pokojeg destilata.

Organizatori programa su Riccardo Staraj, Midnight blues band i Kreativna industrija te Muzej grada Rijeke (Trg Riccarda Zanelle 1/1).

Više sa portala poduckun.net ...