Jazz koncert "100 šterni, ćo!" na Kaliće @ Rukavac

Autor: Nikola Cvjetović 27.06.2022

wp-content/uploads/2019/09/damjan-grbac-sterne-damjans-giipuja-2.jpg

Matetić je rado dolazio u Rukavac, te je poznavao i ponekad se dopisivao s profesorom Franjom Mohorovičićem – Maričinen. Očuvano je (i objavljeno u Zborniku „Dragi moj ženso“) njegovo pismo barbi Franetu iz 1953. godine.

Rukavac - U srijedu, 29. lipnja, na samu Petrovu, u Rukavcu (na Kaliće) održat će se jazz koncert "100 šterni, ćo!" kvarteta GIIPUJA. Ime je zapravo akronim za „Glazba Istre i Primorja u jazz aranžmanima“, a kvartet čine kontrabasist Damjan Grbac, Marko First na violini i sopeli, Aldo Foško na bas klarinete i bubnjar Tonči Grabušić.

Glazbenici će izvoditi i pjesme s njihovog albuma "GIIPUJA za Matetića", stvorene na motivima tradicijske glazbe s naglaskom na djelima i aranžmanima velikog hrvatskog skladatelja i melografa Ivana Matetića Ronjgova.

Matetić je rado dolazio u Rukavac, te je poznavao i ponekad se dopisivao s profesorom Franjom Mohorovičićem – Maričinen. Očuvano je (i objavljeno u Zborniku „Dragi moj ženso“) njegovo pismo barbi Franetu iz 1953. godine. Volio je i hodati po šumi, te je puno puta išao kroz Rukavac do Lisine, o čemu piše i u svojim pismima. Koncert će biti održan pod pokroviteljstvom Općine Matulji i Turističke zajednice općine Matulji.

Više sa portala poduckun.net ...