JazzTimeRijeka, peta sezona projekta „Jazz u školama“

Autor: Marina Pauletić 14.11.2023

Foto: arhiva

Predavači su renomirani glazbenici, Spartaco Črnjarić, Tonči Grabušić i Damjan Grbac.

Rijeka - Međunarodni festival jazz glazbe JazzTimeRijeka, već petu godinu za redom, donosi nam interaktivne radionice za najmlađe kroz edukativni projekt „Jazz u školama“.

Projekt „Jazz u školama“, u organizaciji i pod mentorstvom međunarodnog festivala jazz glazbe JazzTimeRijeka, namijenjen je učenicima od 5. razreda osnovne škole nadalje te je zamišljen kao predstavljanje jazz glazbe kroz nastupe renomiranih jazz glazbenika i edukatora u trajanju od jednog školskog sata. Organizatori projekta nadaju se da će učenike na ovaj način potaknuti da istražuju glazbu i izvan jazza, te da će neki od njih u godinama koje dolaze i zasvirati na pozornici Jazz Time Rijeka festivala.

Predavači su renomirani glazbenici, Spartaco Črnjarić - gitara, Tonči Grabušić - bubnjevi i Damjan Grbac - kontrabas, koji učenicima nastoje približiti povijest jazz glazbe, njezin nastanak i glavne trendove, kao i najutjecajnije izvođače. Projekt je svoje ostvarenje u praksi doživio 2019. godine i u skladu je sa kurikularnim smjernicama.

Ove godine radionice projekta „Jazz u školama“ održat će se u Rijeci u srijedu, 15. studenog u Dječjoj kući, te u petak, 17.studenog u Osnovnoj školi Zamet.

Jazz Time Rijeka festival poznat je po svojoj dugogodišnjoj praksi promocije mladih jazz glazbenika Primorsko Goranske županije pružajući im priliku da nastupe na festivalskoj pozornici. Većina od tih glazbenika svoje je jazz obrazovanje stekla izvan Hrvatske, što je potaklo organizatore festivala da osmisle projekt popularizacije jazz glazbe u školama u nastojanju da se više djece i mladih upozna sa čarima slušanja i sviranja jazza.

Pokrovitelji projekta su Primorsko-Goranska županija i Grad Rijeka.

Više sa portala poduckun.net ...