Još je koji dan do početka MIK-a, imate li ulaznice?

Autor: Marina Pauletić 24.05.2024

Foto: arhiva

Ulaznice su u prodaji, no sve ih je manje te ih svakako treba osigurati na vrijeme.

Rijeka - Još je koji dan do početka posebnog izdanja jedinog hrvatskog putujućeg festivala koji ove godine slavi svojih 60 godina glazbene i jezične tradicije. MIK je jedinstvena pojava jer spaja generacije i generacije vjerne publike. Ove godine, uz popularne izvođače koji će biti u konkurenciji, pridružiti će se i brojni bivši izvođači ali i voditelji te će tako festivalu, festival njima, a i publici podariti uspomenu na Melodije Istre i Kvarnera koje već 60 godina čuvaju glazbeni izričaj, dijalekt i baštinu.

Ulaznice su u prodaji, no sve ih je manje te ih svakako treba osigurati na vrijeme. Podsjetimo, u prodaji su ulaznice za prvu festivalsku večer koja će se održati 31. svibnja u pazinskom Spomen domu, ulaznice za festivalsku večer u Bakru koja će se održati 1. lipnja na Žalu ribara, ulaznice za festivalsku večer na kastavskoj Crekvini koja će se održati 2. lipnja te ulaznice za veliko riječko finale koje će se održati 6. lipnja na Trgu Riječke rezolucije. Ulaznice za pazinsku večer mogu se kupiti u upravi Centra za kulturu i obrazovanje Pazin (suteren Spomen doma), a ulaznice za riječku, kastavsku i bakarsku večer se mogu kupiti u sustavu www.mojekarte.hr te na njihovim prodajnim mjestima.

Kako je već poznato, Melodije Istre i Kvarnera, osim navedenih gradova će zapjevati i 3.lipnja u Puntu te 4. lipnja u Svetvinčentu, a sjajan popis izvođača najavljuje glazbenu poslasticu za poklonike MIK-a. Ibrica Jusić, Elis Lovrić, Franko Krajcar , Karin Kuljanić i klapa Tić, Katja Budimčić Sabljar i Andrina Frleta, Joso Butorac i klapa Tić, Lorenza Puhar, Nevia Rigutto i Darko Jurković Charlie, Kožne Jakne, Dino Gušćić/ Matej Plavček/ Jure Kaurloto, Duško Jeličić, Eleonora Dobrović i Luka Brgić, Zemir Delić, Erik Balija, Gina Picinić te Grupa 777. Kao gosti, pridružit će im se i mnogi mikovci koji su do sada uspješno natupali na MIK-u, Nina Fakin, Džo Maračić Maki, Indivia, Gianluca Draguzet, Viktor i Irena, Alen Polić, ž. klapa Hreljin, ž.v.s. Luštrin, Božidarka Matija Čerina, te Vesna Nežić Ružić, Daniel Načinović, Alen Vitasović, Đani Maršan, Damir Kedžo i Radojka Šverko na finalnoj večeri. No, to nije sve. Na finalnoj večeri festival će voditi skoro sve bivše voditeljice i voditelji MIK-a: Ksenija Urličić, Glorija Fabijanić Jelović, Neva Funčić, Helena Funči, Robert Ferlin, Mario Lipovšek, pa do najnovijih (od prošle godine), Lena Stojiljković i Borna Šmer.

Ukoliko još niste, skladbe s ovogodišnjeg MIK-a možete preslušati na festivalskom YouTube kanalu, kao i na društvenim mrežama s nazivom MIK Fest te web stranici festivala www.festivalmik.com.

Pokrovitelji festivala su: Primorsko-Goranska Županija, Istarska Županija – Regione Istriana (Upravni odjel za Kulturu i zavičajnost), Grad Rijeka, Grad Bakar, Grad Pazin, Grad Kastav, Grad Opatija, Grad Krk, Općina Malinska-Dubašnica, Općina Punat, Općina Barban, Općina Svetvinčenat, Općina Marčana, Općina Ližnjan, TZ Kvarnera, TZ Grada Rijeke. Festival podržavaju: Dezinsekcija Rijeka, GP KRK, HDS Zamp, Migross, Netcom, Barocco caffe, Tisak Šuljić, Art stvaraonica, Loretta.

Više sa portala poduckun.net ...