Jubilarni 15. Jerry Ricks Blues Festival ulazi u samu završnicu - Kyla Brox Band, Johnny Rawls, Sekou Kouyate predvode sjajan line up velikog finala u Kastvu

Autor: Nikola Cvjetović 27.07.2022

U iščekivanju velike završnice u Kastvu koja je na rasporedu 29. i 30. srpnja, blues karavana posjetit će Opatiju i Matulje.

Kastav - Zanimljivim off programima koji su u fokus stavili priču o Philadelphia Jerryju Ricksu ispričanu kroz film Igora Modrića 'Črni Kastavac' napravljen je kratki prekid u festivalskim aktivnostima točno pred zagrijavanje za veliko finale koje nam je na rasporedu ovog vikenda u Kastvu. Eksplozivni početak 15. Jerry Ricks Blues Festivala na Draškoj rivi obilježili su sjajni izvođači s juga Italije i Velike Britanije. Richard Blues i Keith Thompson uz podršku izvrsne Patsy Gamble publici su priuštili otvorenje koje će zaljubljenici bluesa još dugo prepričavati.

Nastavak festivala donio je zanimljive nastupe te različite podžanrovske stilove koje su predstavili Edi East Trance Blues, zatim 'Sir' Oliver Mally & Martin Gasselsberger (“Blues & Beyond”), Route 21, Cotton Pickers te talijanski Mandolin Blues i pritom atmosferu u Mošćenicama i Lovranu doveli do usijanja.

Off program donio je zanimljivu radionicu gitarističke legende Branka Bogunovića Pifa, interesantne projekcije filmova iz kojih se izdvaja Črni Kastavac te glazbeni nastup nagrađivanih jazz instrumentalista - Darka Jurkovića Čarlija i Vedrana Ružića te poetski moment uz Riccarda Staraja i Nikolu Petkovića. Polovica festivala zaključena je u Klani nastupima splitskih blues snaga - banda Inroots te akustičnog dua Charlie & Bell Blues Experience.

U iščekivanju velike završnice u Kastvu koja je na rasporedu 29. i 30. srpnja, blues karavana posjetit će Opatiju i Matulje. Bandovi Tree For The Stars i Charlie And The Superbad News (The James Brown Project) nastupit će 27. srpnja na opatijskoj Ljetnoj pozornici dok će predivni austro-ugarski Štacion u Matuljima uz podršku HŽ infrastrukture ugostiti 'Sir' Oliver Mally duo i Jumping Matt & His Combo.

Sama završnica ovogodišnjeg festivala održat će se na mjestu gdje je i sve počelo odnosno u Kastvu gdje svakako treba izdvojiti nastup Johnnyja Rawlsa, bluesmana iz Mississippija čija karijera se proteže na preko 50 godina, a dobitnik je svih najprestižnijih nagrada u svijetu bluesa. Tu je i Kyla Brox Band predvođen fantastičnom pjevačicom Kylom Brox za koju engleski tisak piše da spada među najbolje što Velika Britanija trenutno može ponuditi u tom fahu. Sekou Kouyate je posebna priča - radi se o jednom od najvećih afričkih instrumentalista, afričkom Jimiju Hendrixu, i istinskoj zvijezdi svjetske world - music scene čija je glazba duboko ukorijenjena u afričku tradicijsku glazbu koju Sekou fuzionira s bluesom, funkom, soulom pa čak i klasičnom glazbom. Talijanski duo Lovesick Duo primjer je kako je moguće napraviti karijeru i u pandemijskim uvjetima. Oni su se svojim Americana glazbenim izričajem probili objavivši veliki broj kućnih video uradaka koji su se poput požara raširili internetom i priskrbili im zavidan broj nastupa diljem Europe.

Naredna četiri dana rezervirajte za Jerry Ricks Blues Festival. ulaz je slobodan, a vrhunski glazbeni doživljaj zagarantiran...

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...