KLAPE VA MANDRAĆE 30. SRPNJA Šest klapa i povratak na tradicionalnu lokaciju

Autor: Nikola Cvjetović 12.07.2022

wp-content/uploads/2019/07/klape-va-mandrace-2019-volosko-1.jpg

Klape nastupaju a capella, a ulaz je slobodan.

Volosko . Nakon dva pandemijska izdanja, ali ipak s održanom tradicijom održavanja, "Klape va Mandraće" će ove godine doživjeti svoje 19. izdanje te će klape ponovno zapjevati i izvedbama ispuniti Volosko na tradicionalnoj lokaciji – va Mandraće.

Ova tradicionalna i uvijek odlično posjećena manifestacija ove će se godine održati u subotu 30. srpnja s početkom u 21 sat, a u programu kojeg će voditi Borna Šmer nastupit će šest klapa i to ženska klapa Kamelija Opatija te muške klape Skalin Matulji, Kastav, Krijanca Rab, Žejanski Kntaduri i Kampaneli Donja Kaštela. Uvjeti nastupa su skoro jedinstveni posljednjih godina što se tiče klapskih nastupa, manifestacija i festivala – klape nastupaju a capella, bez glazbene pratnje, a takva se izvedba posebno cijeni i daje pun naglasak samoj vokalnoj izvedbi.

Organizator susreta klapa je Udruga MKM iz Opatije koja tako nastavlja tradiciju organiziranja jedinstvenih manifestacija koje baštine klapsku pjesmu, a veliku podršku manifestaciji daju Grad Opatija, Turistička zajednica Grada Opatije, Primorsko – goranska županija kao i brojni vološćanski ugostitelji.

Kako je to uobičajeno na ovom događanju, na prostoru održavanja će biti postavljen određeni broj stolica kako bi publika pratila nastupe klapa u što većem broju, a sigurni smo da će Mandrać opet biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Ulaz je besplatan.

- Volosko je oduvijek idealna pozornica za održavanje manifestacija te je pravi domaćin odličnim glazbenim programima koji zvučno obogaćuju predivan ambijent. Tako će biti i 30. srpnja u 21 sat, stoga dođite na Volosko i uživajte, istaknuli su organizatori.

Više sa portala poduckun.net ...