Koncertna sezona Festivala Kvarner nastavlja se uz ansambl Cembaless

Autor: Nikola Cvjetović 03.06.2022

Janoska_ensemble_festival_kvarner_opatija__4_

Cembaless uvodi publiku u vlastiti zvučni svijet u kojemu se izmjenjuju energični, uzbudljivi ritmovi i intimna raspoloženja...

Opatija - Nakon sjajnog starta uz Janoska ensemble Festival KVarner koncertnu sezonu nastavlja već ove nedjelje, 5. lipnja u 20:30 sati u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner nastupom ansambla Cembaless.

program_cembaless d

- Kao što i samo ime ovog ansambla nagovješćuje, Cembaless izvodi ranu glazbu u prilično neobičnoj postavi – bez čembala. Uz sklonost eksperimentiranju te strastvenu, osjećajnu i inovativnu izvedbu, Cembaless uvodi publiku u vlastiti zvučni svijet u kojemu se izmjenjuju energični, uzbudljivi ritmovi i intimna raspoloženja. Osvojene nagrade dokaz su da svoju strast i energiju članovi ansambla uspješno prenose na publiku, poput nagrade publike na natjecanju Biagio-Marini 2015., nagrade publike na „ZAMUS Spielwiese“ 2016. te nagrade publike i nagrade za promicanje rane glazbe Radiotelevizije Saarland i Akademije za ranu glazbu u Saarlandu 2017, najavili su organozatori.

Ansambl je od 2020. uključen u program stručnog usavršavanja Eeemerging + (Emerging European Ensembles) uz podršku „Creative Europe Programme of the European Union“. Festival Kvarner jedan je od partnera u EU projektu EEEMerging+.

Kako je protekao prvi koncert iz ovogodišnjeg serijala pogledajte u priloženom video isječku...

VIDEO