Kožne jakne nastupaju na Crekvini

Autor: Marina Pauletić 14.08.2023

Grupa kontinuirano stvara i autorske skladbe, a tijekom 2021. godine skladbe „Budi iskrena“ i „On je živel kako j otel“ nekoliko su mjeseci zauzimale najviše plasmane na Radio Rijeci i njezinim top listama Crocodil i Glista.

Kastav – Kastavska grupa Kožne jakne izdaje svoj prvi solo album povodom kojega 18. kolovoza u sklopu ovogodišnjeg Kastafskog kulturnog leta održava koncertnu promociju!

Kožne jakne osnovane su prije sedam godina, a njeni su osnivači tata i sinovi Lesica te tata i sin Baćić. Većinu je glazbenika iznjedrilo Glazbeno društvo „Spinčići“, a članovi su bili ili još uvijek jesu polaznici glazbenih škola u Rijeci. Glazbeni stil koji njeguju temelji se na hrvatskom, ex-yu i svjetskom rock i pop repertoaru uz specifičnost čakavskog rock repertoara, tzv., Čavala. Grupa kontinuirano stvara i autorske skladbe, a tijekom 2021. godine skladbe „Budi iskrena“ i „On je živel kako j otel“ nekoliko su mjeseci zauzimale najviše plasmane na Radio Rijeci i njezinim top listama Crocodil i Glista. Kožne jakne osvojile su svojim autorskim skladbama 2019. i 2021. nagrade na Čansonfestu, a na njemu nastupaju i ove godine s autorskom skladbom „Kožna jaketa“. Mentor Kožnih jakni je Igor Lesica, dok u posljednje vrijeme autorski dio i vodstvo grupe preuzima mladi Teo Kažok, gitarist benda.

Više sa portala poduckun.net ...