Kreće opatijsko kino u centru Gervais

Autor: Nikola Cvjetović 26.09.2022

kino_gervais_2022

Filmski program otvara psihološki triler „Ne brini, draga“...

Opatija - Stigla je jesen i nakon ljetnog kina kreće opatijsko kino u centru Gervais s dugo očekivanim svjetskim filmskim uspješnicama.

Tijekom ovog tjedna čeka nas psihološki triler „Ne brini, draga“, a koji se prikazuje 27.9. Radnja filma se odvija tijekom pedesetih godina prošlog stoljeća gdje, u sklopu izoliranog korporacijskog grada u srcu kalifornijske pustinje, žive Alice i njezin suprug Jack. On, kao i svi ostali muškarci u gradu, radi za Franka, koji je rukovoditelj tajnog projekta Victory.

Ususret novom nastavku “Avatar: Put vode” (u kinima od 15.12.) nagrađena epska avantura Jamesa Camerona iz 2009. godine, „Avatar (re-released)“, film s najvećom zaradom svih vremena, vraća se u kina u zanosnom 4K visoko dinamičnom rasponu i u centru Gervais se prikazuje 28.9. i 1.10.

29.9. se prikazuje „Moonage Daydream“, koji osvjetljava život i genijalnost Davida Bowieja, jednog od najplodnijih i najutjecajnijih umjetnika našeg vremena. Ovo je istovremeno prvi film koji je podržao David Bowie Estate, koji je redatelju omogućio neviđeni pristup njihovoj kolekciji.

30.9. i 2.10. se prikazuje „Ja sam Zlatan“, filmska priča o Zlatanu Ibrahimoviću odnosno o njegovom odrastanju u neuglednom predgrađu švedskog grada. Kao sin imigranata nogomet je Zlatanu predstavljao oslobođenje od teške zajednice u kojoj je živio, a tijekom kojeg je pokazao svu veličinu svog nevjerojatnog talenta i samopouzdanja koji su ga kasnije, unatoč potpuno drugačijim predviđanjima, katapultirali u jednog od najvećih nogometnih igrača 21. stoljeća koji je zaigrao za klubove kao što su Ajax, Juventus, Inter, Milan, Barcelona, Paris Saint-Germain te Manchester United.

Više sa portala poduckun.net ...