Lovranski FUGiP ide dalje, uz Kalamos kvintet i večer hrvatskih autora

Autor: Nikola Cvjetović 11.07.2022

Osnivač i voditelj ansambla, ukrajinski klarinetist sa stalnom adresom u Zagrebu Yaroslav Sadovyy tvorac je uspješnih obrada, a uz klarinet, čine ga oboistica Katarina Grubić, fagotist Matko Smolčić, bas klarinetist Rude Mimica i saksofonist Aljaž Razdevšek.

Lovran - U utorak, 12. srpnja nastavlja se Festival umjetnosti, plesanja i glazbe - FUGiP 2022. Na Trgu sv. Ivana u lovranskom Starom gradu u 21 sat, a u sklopu programa "Lovran Classic", održat će se koncert Kalamos kvinteta, jednog od najinteresantnijih komornih sastava u Hrvatskoj, koji oduševljava širu publiku svojim virtuozitetom i tehnički dotjeranim izvedbama, a znalce izvrsnim obradama djela iz nepresušnog repertoara zapadno-europske glazbene tradicije. Kalamos kvintet, po drugi put nastupa na festivalu "Lovran Classic", ovaj puta s iznimno originalnim programom sastavljenim isključivo od hrvatskih autora. Publika će tako imati prilike čuti praizvedbu djela mladog riječkog skladatelja Juraja Marka Žerovnika te male i vele sopile, posebno sagrađene za članove Kalamos kvinteta. Također ostala djela na programu inspirirana su hrvatskim narodnim folklorom, prateći ideju vodilju 5. jubilarnog "Lovran Classica". Svirat će djela M. Brajkovića, B. Papandopula, B. Okmace, H. Skljarov, G.Tudora, F. Klinara, S. Zlatić i L. Mjeda Čuperjani.

Osnivač i voditelj ansambla, ukrajinski klarinetist sa stalnom adresom u Zagrebu Yaroslav Sadovyy tvorac je uspješnih obrada, a uz klarinet, čine ga oboistica Katarina Grubić, fagotist Matko Smolčić, bas klarinetist Rude Mimica i saksofonist Aljaž Razdevšek. Ulaznice po cijeni od 55 kuna mogu se nabaviti na internetskoj stranici eventim.hr.

Više sa portala poduckun.net ...