Marilena Dužman opatijskoj publici predstavila roman "Nina"

Autor: Sanja Monar 10.03.2023

Najavila je dvije nove knjige koje bi trebale izaći do kraja godine

Opatija - Jučer je u Gradskoj knjižnici Opatija, povodom Dana žena, gostovala književnica Marilena Dužman. Ova autorica iz istarskog Ližnjana, na književnoj je sceni od 2017. godine i od tada je izdala zavidan broj romana koje je publika izvrsno primila.

-U prilog tome govori i osvajanje ovogodišnje BOOKtige – godišnje nagrade za najčitaniji roman u svim istarskim narodnim knjižnicama. Osim toga, zbog promicanja i korištenja čakavštine u pojedinim djelima, Općina Ližnjan dodijelila joj je nagradu za osobite uspjehe i postignuća u književnoj umjetnosti te promociji Ližnjana i ližnjanskog govora u svojim dijelima, ističu iz Gradske knjižnice Opatija.

Autorica, koja je okupljenima predstavila svoj najnoviji roman “Nina”, govorila je o procesu nastanka romana, o istraživanju pojedine teme i kreativnoj blokadi koja povremeno nastupi. O odabiru i oblikovanju likova, o suradnji sa Hrvatskom knjižnicom za slijepe i svome romanu prvijencu koji se tamo nalazi u obliku zvučne knjige, ali i o idejama za neke nove radnje i likove i planovima za budućnost. Najavila je dvije nove knjige koje bi trebale izaći do kraja godine i kazališnu predstavu “Levan beach hotel” na kojoj sada radi u suradnji s Istarskim narodnim kazalištem i koja će premijeru imati krajem ovoga mjeseca, 27. ožujka.

Više sa portala poduckun.net ...