[U OKU KAMERE] Matuljske ljetne večeri: Izvedena predstava „Kronika seoske ljubavi“

Autor: Marina Pauletić 09.07.2024

„Kronika seoske ljubavi“ ljubavna je komedija koja kroz period od četiri mjeseca kronološki prati stvaranje jedne netipične ljubavne veze.

Matulji – Povodom Matuljskih ljetnih večeri – Tramontana će vas ofriškat, u nedjelju navečer je u Amfiteatru u centru Matulja izvedena predstava „Kronika seoske ljubavi“. Predstavu je izveo Teatar Rugantino, a napisao ju je Ivan Vidić, hrvatski dramatičar i romanopisac.

„Kronika seoske ljubavi“ ljubavna je komedija koja kroz period od četiri mjeseca kronološki prati stvaranje jedne netipične ljubavne veze. Ivan Vidić napisao je tekst o samoći i o potrebi za bliskošću koja ne poznaje godine. U središtu njegove priče nije neki mladi par, već ljudi koji sa sobom nose velike terete životnih spoznaja i samim time daleko su oprezniji, sumnjičaviji prema otvaranju vlastitog srca. Zavodljiv, kompleksan, na momente pun apsurda, a opet beskrajno analitičan u sagledavanju današnjeg vremena, ovaj tekst naizgled stvara vrlo surovu sliku čovječanstva, no on istovremeno posjeduje i veliku lakoću, zabavan je i duhovit. Ljubica i Milivoj u bijegu su pred današnjim svijetom, no taj je svijet brži i lukaviji od njih samih.

Ove nedjelje, 14. srpnja u Amfiteatru s početkom u 21 sat održat će se koncert Udruge Domoljub 1909 na kojemu će sudjelovati Zbor Štorija i dramska sekcija.

Više sa portala poduckun.net ...