Novo ruho riječkog alternativnog popa - Doktor i jesenski singl „Magla“

Autor: Marina Pauletić 17.11.2022

Glazbenik je ove godine objavio i svoj album prvijenac.

Rijeka - Nakon gotovo devet mjeseci diskografske stanke, svjetlo dana ugledalo je novo izdanje riječkog Doktora (Antonija Livaića) – „Magla“ koji nas jasno uvodi u novi period Doktorovog glazbenog izričaja, ali i u hladniji dio godine koji nam slijedi.

„Magla je zapravo uvod u jedan potpuno drugačiji zvuk koji se više bazira na sjetnim i melankoličnim melodijama i temama, ali je puno mračniji od ranijeg materijala, rekao bih možda malo više emo od pjesama s mog prvog albuma „Best of“, naveo je glazbenik.

Glazbeno se „Magla“ nadovezuje na novi utjecaj u Doktorovoj glazbi, a to je primjesa indiea, pop punka i antipopa, a i sam navodi da se primjeri takve glazbe često najbolje vide kod izvođača kao što su: Brevin Kim, Tony Velour ili lil aaron s primjesom pop punk zvuka ranih 2000-ih. Vizual za najnoviji singl spoj je sjetnih riječkih ulica i industrijske arhitekture te već prepoznatljivih Doktorovih estetskih rješenja.

Da je Rijeka itekako spremna za novog Doktora, pokazao je i njegov koncert koji je održao krajem listopada u OKC-u Palach, a na kojem je izveo i nekoliko neobjavljenih singlova te dokazao kako je – doma uvijek najljepše.

Podsjetimo kako je Doktor ove godine izbacio i svoj album prvijenac „Best of“ na kojem se nalazi 10 pjesama poput: „Daj Bebo“, „Magija“, „Gledat ćemo svijet“ i „Svijeta smak“, a novim materijalom najavljuje novu eru alternativnog popa s dozom riječkog pankerskog bunta.

Više sa portala poduckun.net ...