Otvorenje obnovljene kinodvorane u Klani

Autor: Tara Tomić 23.04.2024

Na svečanom otvorenju nastupit će dramski ansambl KKL sa svojom predstavom "Duhi"

Klana - U nedjelju, 28. travnja, s početkom u 17:30 sati, Klana (Klana 36) poziva sve zainteresirane na svečano otvorenje obnovljene kinosale, nakon čega će slijediti izvedba predstave "Duhi" u izvedbi dramskog ansambla KKL-a, s početkom u 18:00 sati. Ulaz na događaj je slobodan.

Prostor koji je nekada služio kao kinodvorana, unatoč svojoj povijesti, doživljava novu svrhu nakon temeljite obnove. Osim kino projekcija, prostor je bio domaćin brojnim predstavama, priredbama i društvenim okupljanjima, čineći ga središtem kulturnog života Klane. Obnova kinosale bila je nužna kako bi se sačuvao njezin društveni značaj.

Obnova prostora odvijala se u nekoliko faza, počevši od zamjene krova 2021. godine, a nastavila se zamjenom stolarije tijekom 2022. godine. U protekloj godini, fokus je bio na uređenju unutrašnjosti, a radovi su sufinancirani od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kroz Program podrške brdsko-planinskim područjima. Program svečanog otvorenja ostvaruje se u suradnji s Gradom Kastvom, naglašavajući važnost partnerskih odnosa u realizaciji kulturnih projekata.

Ovo svečano otvorenje obnovljene kinosale predstavlja korak naprijed u očuvanju kulturne baštine Klane te pruža novu platformu za umjetničke izričaje i društvena okupljanja u budućnosti.

Više sa portala poduckun.net ...