Otvorenje prve ovogodišnje izložbe u galeriji La Cisterna, „Il dolce far niente“

Autor: Marina Pauletić 16.05.2024

Foto: ilustracija

Izložbu će biti moguće pogledati do 6. lipnja.

Mošćenička Draga – Sutra, 17. svibnja u galeriji La Cisterna u Mošćeničkoj Dragi s početkom u 19 sati otvara se izložba slika „Il dolce far niente“ autora Nikše Čorića. Izložbu će biti moguće pogledati do 6. lipnja.

- Izložba „Il dolce far niente“ prva je ovogodišnja izložba u galeriji La Cisterna u Mošćeničkoj Dragi. Ima tu Chagalla, Van Gogha i Cezannea, ima Mediterana, primorskih nukleusa, mora, tišine, bonace i razmišljanja, sieste do mora, pustih horizonta i apstraktnih ekspresivnih trenutaka, metafizike i poetike slatkog stanja dokolice – il dolce far niente (Slatko je činiti ništa), a činiti puno, spontano, bez muke i truda, kad ide inspiracija podmazana intuicijom stvaranja bez određenog cilja. Ispadne dobro, Riccardo Staraj.

Nikša Ćorić rođen je 1960. god. u Makarskoj. Slikanjem se počinje baviti relativno kasno, no većinu života bavio se izradom autohtonih suvenira, keramikom i kamenim modelima predromaničkih crkvica. U svojim radovima koristi se uglavnom klasičnim slikarskim tehnikama no i nekim ne baš uobičajenim, kao što je npr. kombiniranje „nekompatibilnih“ tehnika (akril i ulje). Izbor motiva ovog umjetnika vrlo je različit, ne želi raditi stereotipne serije komercijalnih slika stalno istih prizora. Posebno voli slikati akrilom u 3D tehnici (impasto) i to motive malih primorskih i istarskih gradića na način da se elementi stvarnosti pretvaraju u dječačku ekspresiju, pa slike često izgledaju kao ilustracije za dječje knjige. Drugi smjer kojim se bavi je slikanje portreta blues glazbenika koje je izlagao u kolovozu 2023. na BIG festivalu u Baškoj i Jurandvoru. To su iste slike koje će biti izložene na Thrill Blues Festivalu u Trilju ove godine te na Jerry Rick’s Blues Festivalu u Kastvu i Mošćeničkoj Dragi.

Više sa portala poduckun.net ...