Ove nedjelje 5. Skup armunikaši škole Nike Polesa u Permanima

Autor: Marina Pauletić 08.09.2023

Skup armunikaši međunarodnog je karaktera i na njemu nastupa stotinjak harmonikaša iz Hrvatske i Slovenije.

Permani - U nedjelju 10.rujna, s početkom u 15 sati, u Permanima se održava 5. Skup armunikaši škole Nike Polesa, u organizaciji Udruge Domaća užanca i partnera Glazbenog odjela pri Osnovnoj školi „Milan Brozović“ Kastav.

Iako je događaj izvorno trebao biti u lipnju, odgođen je zbog vremenskih neprilika no ovaj vikend Udruga Domaća užanca priprema pravu poslasticu za sve zaljubljenike u zvuk harmonike.

Skup armunikaši međunarodnog je karaktera i na njemu nastupa stotinjak harmonikaša iz Hrvatske i Slovenije. Zamišljen je kao predstavljanje rada škole Nike Polesa i postignuća učenika stoga na skupu sudjeluje i veliki broj djece čime se izrazito ponosimo.

Na skupu se gostima pruža prilika da iz prve ruke saznaju sve o tijeku i procesu proizvodnje harmonike ili da isprobaju svirati harmoniku zahvaljujući prezentacijama proizvođača harmonika Rutar, Alpen i Munda te Totter MIDI sistemima.
Za večernji program zadužen je Ansambel Erazem.

Osim kulturnog djela programa, u sklopu navedenog eventa predstavit će se Pivovara Morčić te OPG Jarbola Ružić, što posjetiteljima pruža mogućnost upoznavanje naših malih proizvođača vrhunskih pića. Za ostalu gastro ponudu biti će zadužen svima poznati Caffe bar Tin.

Pokrovitelji ove jedinstvene manifestacije su Općina Matulji, Grad Kastav, Občina Hrpelje-Kozina, Občina Ilirska Bistrica i Primorsko-goranska županija.

Više sa portala poduckun.net ...