Ovogodišnja Noć kazališta počinje u Opatiji!

Autor: Nikola Cvjetović 10.11.2022

noc_kazalista_2022_opatija__3_

Prva predstava u Opatiji, kojom i na nacionalnoj razini započinje Noć kazališta, 17.11. u 20 sati...

Opatija - U ovogodišnjoj Noći kazališta sudjeluje 44 grada širom Hrvatske i 150 institucija, a sve počinje u Opatiji. Ustanova Festival Opatija tradicionalno se uključuje u ovu manifestaciju posvećenu scenskim i izvedbenim koja se ove godine održava 19. studenog. Nije neobično da se programi vezani uz manifestaciju nude i prije i nakon službenog dana održavanja, a Festival Opatija „pokrio“ je sve opcije ponudivši publici čak tri kazališne predstave: 17., 19. i 20. studenog !

noc_kazalista_2022_opatija__2_

Prva predstava u Opatiji, kojom i na nacionalnoj razini započinje Noć kazališta, 17.11. u 20 sati, jest popularna komedija kazališta Luda kuća „Potpuni stranci“ u režiji Renea Bitorajca, nastala prema nagrađivanom scenariju talijanskog filma „Perfetti Sconosciuti“ (2016.g.) Paola Genovesea. Propitujući granice intimne iskrenosti u bračnim odnosima u doba pametnih telefona, predstava prati skupinu prijatelja na zajedničkoj večeri tijekom koje odluče zaigrati neobičnu igru - staviti mobitele na stol, sve svoje pozive stavljati na zvučnik, a pristigle poruke i e-mailove čitati naglas te ih tako podijeliti s ostalima. Izvrsna glumačka ekipa i dramaturški napeta, emocijama nabijena komedija brzog tempa, oduševljava publiku diljem Hrvatske, a zasigurno će osvojiti i onu opatijsku.

U subotu, 19.11. u 11 sati u opatijski Gervais stiže LiLa, najnovija predstava u produkciji Umjetničkih organizacija CLOU i LOFT nastala prema istoimenoj slikovnici autorice Nine Sabo u kojoj su zabilježene dogodovštine klaunice LiLe. Vodeći se motom: Manje je manje, a više je taman, LiLa želi potaknuti male gledatelje da širom otvorenih očiju promatraju sebe i svijet oko sebe, da se odvaže maštati i otputovati onkraj duge, baš kao što to čini i ona kada čini neke nesvakidašnje stvari - hrva se s pčelama, pokušava plesno preračunati kilometre u lilometre i škaklja oblake do posljednje kapi kiše.

noc_kazalista_2022_opatija__1_

Hotel 88, spoj suvremenog ambijentalnog teatra i tradicionalne komedije situacije, u Gervaisu gostuje u nedjelju, 20.11. u 20 sati. U ovoj romantičnoj hit predstavi regionalne glumačke zvijezde Tamara Krcunović, Milan Marić, Anđela Jovanović i Vladimir Aleksić glume dva mlada bračna para na medenom mjesecu u istom hotelu čiji susret donosi do zastrašujućih, ali i urnebesnih spoznaja.

Ulaznice za navedene predstave mogu se kupiti u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici radnim danom od 8 do 16 sati gdje studenti i umirovljenici mogu ostvariti značajne popuste na redovne cijene. Ulaznice su također dostupne i online na www.mojekarte.hr

Više sa portala poduckun.net ...