'Pod zvjezdanim nebom Opatije': Najavljen koncert kojim 4 tenora otvaraju sezonu ljetnih koncerata

Autor: Andrea Načinović 09.05.2022

Tenori će otvoriti ljetnu turneju u bajnoj Opatiji na Ljetnoj pozornici koncertom nazvanim „Pod zvjezdanim nebom Opatije“.

Opatija - Otkad su se prvi put zajedno pojavili na pozornici, 4 tenora trajno su osvojili srca publike i postali jedni od najtraženijih i najomiljenijih izvođača na domaćoj glazbenoj sceni, a ovo će ljeto nastupiti u Opatiji te brojnim drugim lokacijama.

Tenori će otvoriti ljetnu turneju u bajnoj Opatiji na Ljetnoj pozornici koncertom nazvanim „Pod zvjezdanim nebom Opatije“. Bit će to idealno otvorenje koncertne sezone koja se čekala pune dvije godine. Na veličanstvenoj opatijskoj pozornici 8. lipnja izvest će prepoznatljiv repertoar s arijama, kanconama, evergreenima, autorskim pjesmama, ali i s glazbenim iznenađenjima. Bit će to glazbeni, ali i scenski spektakl po čemu su prepoznatljivi. Naime, ova je pozornica uvijek inspirativna izvođačima zbog svoje velike koncertne baštine. Tu su nastupale brojne velike svjetske zvijezde. Omiljeni Tenori su sigurni – ni ovog puta nitko s koncerta neće kući otići razočaran!

Možda je tajna Đanija Stipaničeva, Marka Pecotića, Filipa Hozjaka i Vladimira Garića u tome što velebnim glasovima uvijek oduševe kod izvedaba talijanskih kancona, opernih arija ili svojih autorskih pjesama. Njihove izvedbe, od arije „Nessun Dorma”, te čuvenih „Funiculi Funicula”, „Chitarre Romane”, „Grande Amore” i „Canzone per te” pa sve do Cocine „Vilo moja” uvijek iznova ostavljaju bez daha. No, omiljeni Tenori vješto plivaju u vodama svih žanrova. Tako često publiku oduševe kada se na koncertu poigraju uobičajenim repertoarom i ubace rock izvedbe, isječke iz mjuzikala ili iznenade Garićevom izvedbom “Purple rain” na električnoj gitari kao što je bilo na koncertu "Torna a Lisinski“ prošle godine.

Ljubavlju prema glazbi vješto spajaju različite generacije i ljubitelje svih žanrova. Tako svaki njihov koncert postaje spektakl o kojem svi još dugo pričaju s osmijehom na licu. Tome ide u prilog njihov neodoljiv mediteranski šarm i humor kojima je teško odoljeti. Lako i brzo stvaraju odličnu atmosferu koja je, uz njihove izvedbe, razlog zašto ih publika s pozornice ne pušta bez nekoliko bisova. Gdje god se pojave pune dvorane i uvijek iznova opravdaju činjenicu da su publici neopisivo dragi.

Obožavaju to što se na koncertima mogu povezati s publikom, pjevati i zabavljati se s njima pa im je izuzetno drago što će se ovo ljeto puno družiti i pjevati sa svojom publikom u Opatiji, ali i na brojnim drugim lokacijama.

U Ljetnom kinu u Supetru Tenori će pjevati 8. srpnja u ljetnom kinu. Koncerti u Opatiji i Supetru održavaju se u sklopu natječaja “Jer svirati se mora 2”.

Tenori će nakon svečanog otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara 10. srpnja napraviti koncertni spektakl na dubrovačkom Stradunu. Dubrovnik je grad u kojem su napravili nekoliko sjajnih koncerata koji se ne zaboravljaju, a tako će biti i ovaj put.

Za sve one koji nestrpljivo čekaju njihovu novu pjesmu – nećete morati čekati još dugo! Na ovogodišnjem Splitskom festivalu 3. srpnja prvi puta izvest će novu pjesmu “Adio ljubavi” koju trenutno snimaju.

Tenori će uskoro pjevati u Vodnjanu, 21. svibnja. Svibanj je tamo obilježen kažunom i festivalom „Moj kažun – La mia casita 2022“ u sklopu kojeg Tenori nastupaju.

Uskoro donosimo više informacija i još više lokacija jer ovo ljeto mora biti raspjevano. Tenori su spremni za nove koncertne avanture, a nadaju se da ste i vi.
Ovo ljeto bit će nezaboravno!
Karte je moguće kupiti u sustavima eventim.hr i mojekarte.hr

Više sa portala poduckun.net ...