[FOTO] Polaznici dramske radionice za djecu s predstavom 'Ružno pače' oduševili opatijsku publiku

Autor: Kristina Tubić 27.02.2023

Uz poruku „nijedno pače ružno nije kad se veselo smije“ mališani su glumili, recitirali i plesali, a na kraju predstave organizator „Festival“ Opatija ih je nagradio tortom koju su podijelili s djecom iz publike...

Opatija - Završna predstava polaznika dramske radionice za djecu „Ružno pače“ izvedena je na pozornici Centra Gervais uz veliki aplauz publike.

Sedamnaest polaznika od 7 do 11 godina pod vodstvom mentorice Petre Radin iz zagrebačkog kazališta Tvornica lutaka tijekom proteklog tjedna sudjelovalo je na dramskim radionicama i u samo sedam dana samostalno su napisali zajednički dramski tekst, osmislili scenski pokret i koreografiju te izradili scenografiju i kostime za predstavu u kojoj su klasičnu Andersenovu bajku „Ružno pače“ oživjeli aktualnim, humorističnim detaljima i plesnim koreografijama, a u predstavi se mogla čuti i nezaobilazna „Mama ŠČ“.

Publiku su na početku predstave pozdravili voditeljica radionice i mentorica Petra Radin i ravnatelj Festivala Ernie Gigante Dešković.

Uz poruku „nijedno pače ružno nije kad se veselo smije“ mališani su glumili, recitirali i plesali, a na kraju predstave organizator „Festival“ Opatija ih je nagradio tortom koju su podijelili s djecom iz publike za koju je bilo organizirano i oslikavanje lica, tako da su svi mališani iz Gervaisa otišli kući veseli i puni dojmova.

Radionica je održana kao dio ciklusa dramskih radionica „NO DRAMA LJAMA“ u organizaciji ustanove „Festival“ Opatija kojima je cilj, osim mališanima približiti umjetnički i kreativni proces, kod djece razviti, potaknuti i osloboditi spontanost, samopouzdanje i individualnost te razviti kritičko mišljenje prema kulturnim sadržajima kojima su gotovo svakodnevno izloženi.

Voditeljica radionice Petra Radin, glumica, redateljica, producentica i spisateljica, osnivačica i umjetnička voditeljica Kazališta Tvornica lutaka, pohvalila je male sudionike te istaknula kako se Opatija treba njima ponositi.

- Već deset godina radim na ovom projektu koji je sada dobio i svoje ime „NO DRAMA LJAMA“. Opatijska mlada ekipa polaznika je bila odlična, dobili smo ekipu talentiranih glumaca, pisaca, scenografa i kostimografa. Današnja je predstava pokazala da su u šest dana uspjeli napraviti čudo – osmislili predstavu u kojoj su se narugali koroni - kvakvaroni i odraslima, ubacili hrpu teških riječi koje nitko ne razumije, a oni su ih naučili izgovarati, naučili su cijeli tekst i koreografiju te izradili kostime. Opatija je dobila i svoju buduću Ivanu Brlić Mažuranić, to je Marija Josipović, koja je napisala deset pjesama koje je recitirala, a priprema izdati i svoju knjigu. Grad Opatija zaslužuje dobiti jednu stalnu ovako nadarenu ekipu koja će imati svoje kazališne predstave. Nadam se da će se ove radionice nastaviti održavati za vrijeme svih školskih praznika, istaknula je Petra Radin te zahvalila ravnatelju i cijeloj ekipi „Festivala“.

Polaznici dramske radionice za djecu s predstavom 'Ružno pače' oduševili opatijsku publiku

Više sa portala poduckun.net ...