Predstava za djecu o mašti i kreativnosti „Zamisli“ ove nedjelje u Centru Gervais

Autor: Sanja Monar 16.03.2023

Namijenjena je predškolcima i djeci od 1. do 5. razreda, a izvodi ju Teatar Tirena iz Zagreba.

Opatija - Jeste li znali da je mašta jedina supermoć dostupna svima? Mašta je vjerojatno najvažnija sposobnost ljudskog roda, zahvaljujući njoj rješavamo probleme, izumljujemo izume i stvaramo umjetnička djela. Nove generacije odrastaju uz tehnologiju, okružene su i zagušene ogromnom količinom sadržaja i zato maštaju sve manje… Rijetko im je dosadno. A dosada je nužna da bi se maštalo, najavljuju iz Festivala Opatija predstavu koja će se održati ove nedjelje.

Kazališna predstava "Zamisli" koja u Gervaisu 19. ožujka počinje u 11 sati govori o mašti i namijenjena je predškolcima i djeci od 1. do 5. razreda, a izvodi ju Teatar Tirena iz Zagreba. Predstava “Zamisli” bavi se maštom i kreativnošću, istražuje mehanizme maštanja, pokazuje djeci razne načine na koje mogu maštati i ohrabruje ih da misle svojom glavom, da se usude biti drugačiji. Za maštanje nam nije potrebno ama baš ništa, osim malo vremena. Ponekad je dovoljno samo par minuta da se svijet okrene naglavačke! Što više maštaš, to ti bolje ide.

Režiju predstave potpisuje Nora Krstulović, tekst i dramaturgiju Nina Horvat, a igraju Davor Kovač i Veronika Mach.

Cijena ulaznice iznosi 5,50€. Pri kupovini tri i više ulaznica na blagajnama Festivala Opatija (na Ljetnoj pozornici i u Centru Gervais) cijena po ulaznici iznosi 4€. Na dan predstave, blagajna u prizemlju Centra Gervais otvorena je od 10 sati.

Više sa portala poduckun.net ...