Riccardo Staraj & Midnight blues band održali mini turneju

Autor: Nikola Cvjetović 30.04.2022

Koliko je bilo dobro govori činjenica da nitko nije spomenuo covid krizu niti aktualni rat u Ukrajini koja nije toliko udaljena od Slovačke, istaknuo je Riccardo Staraj.

Mošćenička Draga - Riccardo Staraj & Midnight blues band tijekom travanj održali su tri koncerta, u sklopu 'Mini blues turneje' koja je započela u riječkom Botelu Marina u sklopu LP Rock programa koji realizira udruga riječkih rock prvoboraca.

Na koncertu održanom u sredini tjedna, okupili su se blues zaljubljenici kojima su Staraj i ekipa priredili odličan nastup s već objavljenim autorskim pjesama, ali su u repertoar uključili i nekoliko novih koje bi se trebale naći na novom albumu čije je izdavanje planirano za rujan 2022.. Osim autorskih skladbi nisu izostali blues standardi koje Staraj i bend sviraju na svakom svom koncertu.

Ovaj koncert bio je zapravo odlična uvertira, odnosno proba, za nastupe u Slovačkoj i Češkoj. Staraj i bend krenuli su petak put Komarna gdje su u lokalnom blues rock pubu održali dvosatni koncert u klupskoj atmosferi. Komarno je inače grad na granici Mađarske i Slovačke. Sutradan se bend uputio prema Češkoj, točnije Stražnice gdje se održavao dvodnevni Blues road festival na kojemu su nastupili bendovi iz Češke, Slovačke, Mađarske, Njemačke, Sjedinjenih Država i Hrvatske.

Midnight blues bend je tom prilikom, kako govore članovi banda, ali i dokumentiraju snimke, upriličio nezaboravan koncert ispraćen ovacijama bluesa gladne publike. U velikoj koncertnoj dvorani izmjenjivali su se bendovi, a osim blues svirao se i jazz te blues rock. Staraj i bend pozvani su na festival, na prijedlog Starajevog prijatelja i blues glazbenika Tomáša Bobeka Bobrovniczkýja koji sa svojim triom često nastupa na blues festivalima u Hrvatskoj, uz nekoliko zabilježenih nastupa na Opatija Riviera Blues festivalu i jednom na Jerry Ricks Blues Festivalu). Kulturna je to razmjena koju Češka i Slovačka, te Hrvatska primjenjuju već nekoliko godina. U rujnu 2022. Staraj i bend kreću ponovo na mini turneju, točnije u grad Bilinu na granici Češke i Njemačke.

- Festival je bio izuzetno kvalitetan i posjećen, a publika gladna dobre glazbe nakon dvije godine stanke zbog korone. Koliko je bilo dobro govori činjenica da nitko nije spomenuo covid krizu niti aktualni rat u Ukrajini koja nije toliko udaljena od Slovačke – svi su uživali i dobroj glazbi i još boljem druženju. Blues ide dalje, točnije vraća se na Liburniju i u Kastav gdje će se od 22. do 30. srpnja održati još jedno izdanje Jerry Rick's Blues Festivala, istaknuo je Riccardo Staraj.

Više sa portala poduckun.net ...