Startao jubilarni MIK - Tri mladića osvojila Pazin!

Autor: Nikola Cvjetović 01.06.2024

Karavana svoj put nastavlja prema Bakru, gdje će danas, 1. lipnja, zapjevati u Domu kulture „Matija Mažić“, s početkom u 21 sat.

Rijeka - Pazin je širokih ruku, i to nakon 25 godina, zagrlio MIK i na sjajan način označio početak jubilarnog izdanja jedinog putujućeg festivala u Hrvatskoj. I bila je to večer koja baš priliči 60. rođendanu vitalnog raspjevanog mladića. Dupkom ispunjen Spomen dom pun pozitivne energije, toliko poznate kada su Melodije Istre i Kvarnera u pitanju. I vidjelo se koliko su Pazin i MIK jedno drugom nedostajali.

Naglasila je to i gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić koja je zaželjela mikovcima sretan rođendan i naglasila kako je ova festivalska večer MIK-a (jubilarna 20. u Pazinu) sjajan prvi dio velike proslave obilježavanja Dana grada Pazina tj. njegovog 1041. rođendana. Zaželjela je svima odličnu zabavu i svečano otvorila prvu festivalsku večer jubilarnih Melodija Istre i Kvarnera.

Nakon uvodnih riječi MIK je publici predstavio 16 novih skladbi, a prema reakciji publike festival i ove godine donosi brojne uspješnice koje će zasigurno doživjeti dugovječnost. Novost ovogodišnjeg MIK-a je isprepletenost novih i starih skladbi tijekom samog natjecateljskog dijela, pa su tijekom samog programa publiku razveselili i nastupi Nine Fakin, Gianluce Draguzeta i Vesne Nežić Ružić, sve redom nagrađivanih mikovaca koji su otpjevali svoje nagrađivane mikovske skladbe.

Nakon izvedene i posljednje natjecateljske skladbe, a dok su se zbrajali glasovi pazinske publike, u revijalnom su dijelu pljesak dobili Duško Jeličić i Nevia Rigutto, Natko Štiglić, Erik Balija, Lorenza Lola Puhar, Dino Guščić, Gina Picinić i Džo Maračić Maki koji je iz Amerike stigao upravo zbog mikovskog rođendana. Nakon revijalnog dijela doznali smo i najuspješnije skladbe prve večeri.

Prema glasovima pazinske publike treće mjesto osvojila je skladba „Srićo moja lipa“ (Goran Šarac/Robert Pilepić/Aleksandar Valenčić) u izvođenju Lorenze Lole Puhar sa 100 glasova, drugo mjesto osvojila je Gina Picinić sa skladbom „Sansego moje mladosti“ (Andrej Baša) i sa osvojenih 112 glasova, dok je uvjerljivo sa 203 glasa pobijedila skladba „Tri mladića“ (Robert Grubišić/Robert Pilepić/Robert Grubišić) u izvedbi Dina Gušića, Mateja Plavčeka i Jure Kaurlota.

Karavana svoj put nastavlja prema Bakru, gdje će danas, 1. lipnja, zapjevati u Domu kulture „Matija Mažić“, s početkom u 21 sat. Podsjetimo, na samom početku festivalske večeri održat će se svečano otvorenje 31. po redu Margaretinog leta. Nakon duže pauze MIK se vraća u Bakar.

Foto: MIK

Više sa portala poduckun.net ...