Sutra počinje 11. po redu književna manifestacija ‘Sipar’, najavljeno gostovanje pisca Zdravka Zime

Autor: Marina Pauletić 22.09.2023

Proglašenje pobjednika i recitali radova održat će se u 20 sati, a u 21:30 slijedi druženje uz nezaobilaznu poeziju, pjesmu i vino.

Mošćenička Draga - U subotu, 23. rujna događanje počinje u 14 sati zajedničkim ručkom s organizatorima u konobi „Pescaria“ i predstavljanjem programa. U 16 će se sati sudionici okupiti u zgradi Javne namjene na adresi Barba Rike 5A, gdje će se dodijeliti ovogodišnje teme. Od 16:30 pa do 19:30 sati sudionici će raditi na plaži ili drugim lokacijama po vlastitom izboru.

Podsjetimo, gostovanje pisca Zdravka Zime održat će se istoga dana, 23. rujna s početkom u 19:30 sati u dvorani Građevine javne namjene. Publici će ga predstaviti te s njime razgovarati Nikola Petković i Branko Mijić. Ulaz je slobodan.

Zdravko Zima, hrvatski esejist, publicist i književni kritičar rođen je u Malinskoj, 1948. godine. Studirao je sociologiju i jugoslavistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radio je kao novinar i kolumnist u Vjesniku, Danasu, Vijencu, Novom listu, uređivao je Most / The Bridge, Lettre Internationale i Cicero te je radio kao savjetnik u Ministarstvu kulture RH.
Objavio je brojne knjige književnih kritika, kolumni, eseja i dnevničkih zapisa. Imenovan je za posebnog savjetnika za kulturu predsjednika Republike Zorana Milanovića.

Drugoga dana, u nedjelju, 24. rujna u 18 sati sudionici će se okupiti u dvorani zgrade Javne namjene gdje će predati radove na ocjenjivanje žiriju kojega čine Zdravko Zima, Nikola Petković, Alja Čenić, Elena Rudan i Riccardo Staraj.

Proglašenje pobjednika i recitali radova održat će se u 20 sati, a u 21:30 slijedi druženje uz nezaobilaznu poeziju, pjesmu i vino.

Više sa portala poduckun.net ...