[U OKU KAMERE] U Vili Antonio održan koncert „FVG SUSREĆE NEW YORK“

Autor: Marina Pauletić 16.10.2022

Koncert prethodi turneji koja će se održati u New Yorku između 29. listopada i 6. studenog.

OPATIJA - Koncert „FVG SUSREĆE NEW YORK“ Udruge „Vecia Trieste“ i vokalnog sastava „Ad Libitum“ održan je jučer, 15. listopada u Vili Antonio u Opatiji.

Koncert je organizirala Zajednica Talijana Rijeka u suradnji sa Zajednicom Talijana Opatija, a radi se o glazbenom spektaklu koji prethodi turneji koju će Zajednica Talijana Brtonigla održati u New Yorku između 29. listopada i 6. studenog.

Udrugu „Vecie Trieste“ čini Orkestar koji već više od 30 godina svira tradicionalnu tršćansku glazbu i parodije poznatih autora. Udruga je nastupala na pozornicama diljem svijeta sudjelujući na lokalnim i svjetskim festivalima od Australije, Argentine, SAD-a pa do Europe.

Ženski vokalni sastav „Ad Libitum“ Zajednice Talijana Brtonigla osnovan je 2010. godine. Njihov se glazbeni opus temelji na a cappella pjevanju. Njegove su članice Ines Selar, Alice Tončić, Dionea Sirotić, Elisa Starčević, Giulia Dussich i Chiara Bonetti. Djevojke su nastupale u čitavoj Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Austriji i Švedskoj.

Više sa portala poduckun.net ...