Veličanstvena baletna priča Labuđe jezero 15. travnja u centru Gervais

Autor: Nikola Cvjetović 08.02.2023

Pod svojim okriljem trupa koja će nastupiti na daskama kazališne dvorane u centru Gerivas ujedinjuje istaknute talentirane izvođače - soliste i prvake renomiranih europskih i svjetskih kazališta

Opatija - Festival Opatija predstavlja čarobnu baletnu priču Labuđe jezero, jedan od najljepših i najpoznatijih romantičarskih baleta na svijetu, velikog Petra Iljiča Čajkovskoga.

Uzbudljiva priča o princu Siegfriedu koji se zaljubljuje u princezu Odette koju je zli čarobnjak Rothbard pretvorio u labuda, danas je sinonim za klasičnu baletnu umjetnost, a spoj uzvišene glazbe, raskošnoga plesa, misterija i strasti, i danas, gotovo 150 godina otkad je balet skladan, intrigira milijune ljubitelja glazbe i plesa širom svijeta.

Tragičnu ljubav princa i princeze pretvorene u labuda prvi će put na scenu centra Gervais u Opatiji, 15.4. (subota) s početkom u 19 sati, donijeti hvaljeni međunarodni Klasični baletni ansambl sa sjedištem u Kijevu sastavljen od međunarodno nagrađivanih vrhunskih baletnih plesača koji su s ovom izvedbom već nekoliko puta rasprodali zagrebački Lisinski i izazvali ovacije publike! Sada i opatijska publika ima prilike doznati zašto.

Bravurozni i elegantni plesni pokreti glavnih junaka te nenadmašna glazba Čajkovskog u svom najraskošnijem i najdirljivijem izdanju samo su malen dio onoga što ovaj balet čini omiljenim u cijelome svijetu. Svaka sekunda ovoga veličanstvenog bijelog baleta magnetski privlači svojom blistavošću i uvlači publiku u čaroban svijet jezera, šuma, palača i vječne ljubavi.

Pod svojim okriljem trupa koja će nastupiti na daskama kazališne dvorane u centru Gerivas ujedinjuje istaknute talentirane izvođače - soliste i prvake renomiranih europskih i svjetskih kazališta, a čija je misija ujediniti umjetnike iz cijeloga svijeta i predstaviti publici najraskošnije i najzahtjevnije baletne izvedbe čime će Vam prirediti večer za pamćenje.

Ulaznice su u prodaji od 8. veljače 2023. Cijena ulaznice iznosi 30 EUR, a s popustom za studente i umirovljenike 28 EUR. Popust je moguće ostvariti na prodajnim mjestima ustanove Festival Opatija – na Ljetnoj pozornici radnim danom od 8 do 16 sati i u centru Gervais (Nikole Tesle 5) sat vremena prije početka programa. Ulaznice je moguće kupiti u Dallas Music Shopu i Foto Reviji u Rijeci, u Matuljima u Newsound agenciji, te online na www.mojekarte.hr

Više sa portala poduckun.net ...