[VIDEO] Dirljiv susret dvaju zborova u podzemnoj željeznici još jednom potvrdilo kako je glazba univerzalni jezik

Autor: Marina Pauletić 14.11.2023

U podzemnoj u Lisabonu, slučajno su se sreli klapa Kastav i dječji zbor iz Zimbabvea...

Rijeka/Lisabon - Ženska i Muška klapa Kastav jučer se vratila s Međunarodnog zborskog natjecanja u Lisabonu gdje je osvojila dvije zlatne i dvije srebrne medalje. Prepuni dojmova stigli su u njihov Kastav, a jedan od njih podijelila je Irena Grdinić na svom Facebook profilu.

Bila je nedjelja, 11 sati navečer, podzemna u Lisabonu, slučajno su se sreli dječji zbor iz Zimbabvea s jedne strane pruge i klape Kastav s druge strane pruge. Imali smo doslovno nekoliko minuta do dolaska vlaka, nakon čega će se jedni ukrcati i vjerojatno se više nikada nećemo sresti. U tom kratkom susretu podijelili smo emociju od koje su potekle suze s jedne i s druge strane pruge... I to - pjevajući. Nismo se ni razumjeli, ali opet, jako smo se dobro razumjeli. I još smo se jednom uvjerili kako je glazba univerzalni jezik, nešto što briše granice, nacije, rase, jezike, spolove, dob...
Nakon 5 dana prekrasnog Lisabona, pjevača, pjesme, druženja, smijeha, hrane, natjecanja, treme, medalja...upravo je ovaj susret ono zbog čega ću se sjećati ovog festivala... I upravo je ovaj osjećaj razlog mog bavljenja glazbom.

You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one...

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...