[VIDEO] Najavljen koncert ''Ivi Robiću u spomen“

Autor: Marin Aničić 18.01.2023

Što smo sve doznali na konferenciji provjerite u priloženom video prilogu...

Opatija - U foajeu centra Gervais najavljen je koncert ''Ivi Robiću u spomen“ koji će se održati 28. siječnja u Gervaisu s početkom u 20 sati, najavili su to na današnjoj tiskovnoj konferenciji ravnatelj Festivala Ernie Gigante Dešković i organizator koncerta David Danijel.

- Na najsvečaniji način obilježit ćemo 100. godišnjicu rođenja ovog glazbenog velikana i našeg legendarnog sugrađanina, a sa mnom će biti i moji dragi prijatelji i kolege Zdenka Kovačiček, Radojka Šverko, Miro Ungar, Plesna škola Dansel by Elio Basan te gosti iznenađenja. Svi izvođači nastupit će uz pratnju sjajnog orkestra, a program će voditi Jelena Vitasović, istaknuo je David Danijel.

Panel rasprava “Ivo Robić – jučer, danas, sutra”, koja je otvorena za sve zainteresirane građane, održat će se u foajeu Gervaisa s početkom u 11 sati, uz sudjelovanje riječkog povjesničara umjetnosti Theodora de Canziania i pjesnika, skladatelja, novinara i radijskog voditelja Marija Mihaljevića.

Ivo Robić obilježio nekoliko desetljeća najuspješnijih glazbenih festivala na ovim prostorima, nastupao na terasama opatijskih hotela, osobito u hotelu Kvarner. Pjevao je na nekoliko svjetskih jezika, a s čuvenim hitom “Morgen” izvedenim na njemačkom jeziku popeo se na 13. mjesto slavne Billboardove top ljestivice u SAD-u.

Ulaz je moguć isključivo uz predočenje ulaznice koje se ne naplaćuju te se mogu se preuzeti u uredu Festivala Opatija (Zert BB, 51410 Opatija) svakim radnim danom od 8 do 16 sati. (051271377). Pokrovitelji manifestacije su Grad Opatija, MONDO UOMO i Hotel Casino PARIS Opatija

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...