[VIDEO PREMIJERA] Suradnja Petković - Ružić rezultirala odličnim videom: Allen Ginsberg prvi put na čakavskom jeziku uz pratnju kontrabasa

Autor: Nikola Cvjetović 09.09.2022

Vedran Ružić i Nikola Petković

Večerašnja video premijera svojevrsna je najava javne izvedbe u sklopu festivala Vrisak koja je zakazana za 13. rujna s početkom u 21 sat u kafiću 'Dnevni boravak' u Rijeci.

Matulji - Nakon dvije javne probe održane ovog ljeta, one na festivalu Sipar u Mošćeničkoj Dragi te na off programu ovogodišnjeg Jerry Ricks Blues Festivala u Iki, riječki profesor i književnik Nikola Petković po prvi put predstavit će riječkoj publici 'Yoh mane' odnosno prijevod pjesme 'Hawl' Allena Ginsberga na čakavski.

Nakon dvije javne izvedbe u pratnji gitare, Petković je u suradnji s našim slikarom i jazz glazbenikom Vedranom Ružićem snimio sjajnu izvedbu, ali uz kontrabas. Zadimljeni američki barovi zamijenjeni su matuljskim studijem TV Novineta, a rezultat ove iznimne umjetničke suradnje pogledajte večeras, 9. rujna od 21 sat na platformama Novinet.tv.

Večerašnja video premijera svojevrsna je najava javne izvedbe koja je zakazana za 13. rujna s početkom u 21 sat u kafiću 'Dnevni boravak' u Rijeci.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...