[VIDEO/FOTO] 'Blues, umjetnost & vina' ispunili Kockicu Muzeja grada Rijeke

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 30.12.2022

Za dobar glazbeni ugođaj pobrinuli su se Riccardo Staraj & Midnight blues band, te gosti večeri Tomislav Goluban na usnoj harmonici, Mauro Staraj na klavijaturama i Vedran Ružić na bas gitari.

Rijeka - u „Kockici“ Muzeja grada Rijeke održana je večer „Blues, umjetnost & vina“ kojom je u dobrom društvu i uz dobar program ispraćena Stara godina.

Za dobar glazbeni ugođaj pobrinuli su se Riccardo Staraj & Midnight blues band, te gosti večeri Tomislav Goluban na usnoj harmonici, Mauro Staraj na klavijaturama i Vedran Ružić na bas gitari. Tom je prilikom predstavljen i novi album Riccardo Staraj & Midnight blues banda pod nazivom „Lockdown blues“. Radi se o njihovom trećem albumu koji je nastao je za vrijeme pandemije kad su kretanja bila ograničena, barovi bili zatvoreni, a članovi Midnight blues banda – kojeg čine Vedran Mijić, Marko Sedlak, Josip Rubinić i Dejan Turk – odlučili vlastitu snagu usmjeriti u kreativu. Koncert je pratio video art Cyborgix 4E75, a sponzor programa je Zajednica Talijana Mošćenička Draga.

Osim u glazbi, posjetitelji su imali prilike uživati i u dvije izložbe fotografije, i to izložba najboljih umjetničkih radova 9. Salona crno-bijele fotografije 100 + 1 u prizemlju, a na prvom katu dokumentarna izložba „Paket aranžman (1981 – 2021)“. Posvećena je albumu koji je prije 41 godinu lansirao rock-sastave Idoli, Električni orgazam i Šarlo akrobata u antologijsku orbitu ju-rocka.

Uz umjetnost i glazbu, dodatan ugođaj večeri pružila je degustacija vrhunskih istarskih vina koju je priredila tvrtka Istra Wine, a koja okuplja i promovira vrsne istarske vinare.

"Motivirani s ljubavlju prema vinu Istarske regije želimo stvoriti zajednicu ljubitelja vina koji ga razumiju i koji su jednako strastveni kao i mi. Istra Wine je platforma koja digitalizira vina iz Istre kako bi bila jednostavno dostupna svima u nekoliko klikova. Cijeloj Istarskoj sceni izrađujemo platformu prodaje i dostave vina jer vjerujemo da svaki istarski vinar ima posebnu priču koju vrijedi ispričati. Istra Wine neprestano teži unapređenju i proširenju svoje ponude, tako smo jučer u zanimljivom muzejskom prostoru u spoju s glazbom predstavili selekciju izvrsnih istarskih vina i destilata (Malvazija Pilato, Muškat Rossi, Sesto Senso Malvazija Tomaz, Refošk Veralda, Il Primo Teran Fakin, Ottocento crni Clai, Aura Teranino i Biska, Gin Aura). Svaki je posjetitelj jučer mogao uživati u savršenom spoju glazbe, ambijenta i vina uz sommeliersko vođenje, jer ključ potpunog uživanja u čaši vrhunskog vina je jedinstvena edukacija", navode iz tvrtke Istra Wine.

Organizatori programa su Riccardo Staraj, Midnight blues band i Kreativna industrija te Muzej grada Rijeke. Atmosferu s događaja donosimo u video isječku i fotogaleriji u nastavku.

VIDEO

'Blues, umjetnost & vina' ispunili Kockicu Muzeja grada Rijeke

Više sa portala poduckun.net ...