[VIDEO/FOTO] Festival Teatrino ispunio Brseč dječjim smijehom i veseljem

Autor: Nikola Cvjetović 03.08.2022

teatrino brsec festival za djecu 2022  3

Što smo sve zabilježili na Teatrinu pogledajte u priloženoj fotogaleriji i videoprilogu...

Brseč - Prošle nedjelje zahvaljujući festivalu Teatrino Brseč je bio ispunjen dječjim smijehom i veseljem.

teatrino brsec festival za djecu 2022  7

Brojni mališani pristigli iz svih krajeve naše regije imali su prilike uživati u zanimljivom programu koji je pripremila vrijedna ekipa iz Teatra OZ.

Druženje je započelo svečanim otvorenjem na dve šterne ispred nekadašnje osnovne škole gdje su se prisutnoj publici s nekoliko prigodnih riječi obratili draški načelnik Riccardo Staraj i organizator festivala Toni Železnik.

teatrino brsec festival za djecu 2022  5

Interaktivnom izložbom “Vjetar i dah” održanom u “najmanjem kazalištu na svijetu”, Toni Železnik iz Teatra Oz uveo je mališane u svoj svijet predstavljajući kazalište kao mjesto beskrajne imaginacije i kreativnosti, kao laboratorij u kojem su se miješanjem naizgled nespojivog – vjetra i daha, pojavili obrisi predstave.

S obzirom na veliki interes mališana program je bio poduplan. U starogradskoj jezgri paralelno s “Vjetrom i dahom '' održana likovna radionica koju je vodio Saša Jantolek, a mališani su oslikavali drvene predloške na ribice.

teatrino brsec festival za djecu 2022  6

Program je zaokružen predstavom za djecu i roditelje “Ples uz vjetar”. Riječ je o komadu inspiriranom pričom “Hod uz vjetar” J. O’Furella, koji je na sceni spojio zanimljivu pripovjedačicu, iznimnog pantomimičara i samozatajnog glazbenika.

Paralelno s radionicama u starogradskoj jezgri bio je organiziran “Kazališni foto kutak u pravi trenutak”. Riječ je o izložbi kazališnih kostima i rekvizita koje je bilo moguće isprobati te tako postati vila, žaba, kraljević, lutak…

Što smo sve zabilježili na Teatrinu pogledajte u priloženoj fotogaleriji i videoprilogu...

VIDEO