[VIDEO/FOTO] Izlažu Lara Šebelja i Dominik Višnjić: U galeriji Laurus otvorena izložba "Procesi"

Autor: Marin Aničić 06.04.2024

Kako je proteklo otvorenje pogledajte u video prilogu i fotogaleriji...

Lovran - U galeriji Laurus je otvorena izložba "Procesi" dvaju autora, Lare Šebelje i Dominika Višnjića. Riječ je o projektu autora s Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, Lare i Dominika koji su napravili izložbu u suradnji sa studentima povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci. Kustosi izložbe i autori popratnih tekstova su studenti završne godine studija povijesti umjetnosti: Veronika Milošević, Matea Plišić, Kristina Slavulj, Nikolina Šadić, Dajana Vesić, Gracia Valent i Luka Štimac. Studenti su pisali medijalne tekstove koji komuniciraju sadržaj s promatračem kako bi približili radove Lare Šebelje i Dominika Višnjića publici.

Istraživanjem grafičke tehnike dubokog tiska Dominik Višnjić je razvio vlastitu tehniku faldanja (nabiranja) i otiskivanja materijala. Izlaže radove iz dva ciklusa, nenaslovljeni koji nastaje 2022. godine i ciklus "Faldanje" koji nastaje od 2022. do danas.

Lara Šebelja predstavljena je radovima "Ovo je original" i "Proces: rast i razvoj" nastalim u sklopu njenog diplomskog rada ta temu promjene i metamorfoze u umjetnosti, kombiniranjem različitih tehnika i materijala.

Ovo je prvi puta da se u galeriji Laurus manifestira ovaj oblik suradnje umjetnika i povjesničara umjetnosti te zasigurno vrijedi pogledati ovaj likovni projekt, kao težnja da se suvremeni umjetnički izričaj približi promatraču.

Izložbu možete razgledati utorkom, srijedom i petkom od 17 do 20 sati, četvrtkom i subotom od 10 do 13 sadi do 27. travnja.

VIDEO

Izlažu Lara Šebelja i Dominik Višnjić: U galeriji Laurus otvorena izložba "Procesi"

Više sa portala poduckun.net ...