[VIDEO/FOTO] Lovransko kino ponovno krcato glazbom i posjetiteljima

Autor: Nikola Cvjetović 28.12.2022

novogodisnji_koncert_puhacki_orkestar_lovran_2022__11_

Novogodišnji koncert je bio i prigoda da se podijele nagrade članovima jubilarcima: Adriano Staraj za 15, Danica Božac Perišić i Marin Perišić za 35, Valter Zulijani za 50, Radovan Trinajstić za 60 i David Palmić za 65 godina rada.

Lovran - Lovranski puhači – članovi Puhačkog orkestra Lovran održali su svoj tradicionalni Novogodišnji koncert pred prepunom dvoranom. Nakon online koncerta 2020. i koncerta pred smanjenom publikom zbog Covid mjera, ponovno je vraćen onaj stari ugođaj na koji su Lovranci i svi prijatelji orkestra naučeni.

novogodisnji_koncert_puhacki_orkestar_lovran_2022__28_

Ovaj je koncert bio poseban jer se njime završava obilježavanje 110 godina djelovanja orkestra. Od prvog nastupa 1912. godine do današnjih dana u orkestru je svirao jako velik broj ljudi, tako da skoro svaka obitelj u Lovranštini i okolici ima nekog člana glazbe.

U nešto manje od dva sata programa publici je predstavljeno desetak skladbi, od kojih je većina premijerno izvedena. Uz orkestar i članove soliste nastupiti su Duško i Silvana Jeličić koji su izveli Mačka z Voloskega i Dražen Turina – Šajeta koji je ispjevao Evergrin, a ujedno je bio i voditelj programa.

novogodisnji_koncert_puhacki_orkestar_lovran_2022__20_

Novogodišnji koncert je bio i prigoda da se podijele nagrade članovima jubilarcima: Adriano Staraj za 15, Danica Božac Perišić i Marin Perišić za 35, Valter Zulijani za 50, Radovan Trinajstić za 60 i David Palmić za 65 godina rada. Svoj prvi novogodišnji koncert je odradilo i četvero mladih članova – polaznika internog tečaja orkestra.

I ove godine je u suradnji s novinet.hr platformom organiziran prijenos uživo koncerta putem društvenih mreža i portala podučkun.net uz iznimnu gledanost.

novogodisnji_koncert_puhacki_orkestar_lovran_2022__4_

Do kraja godine predstoji još svečana skupština na kojoj će jubilarcima biti uručene povelje Hrvatskog sabora kulture te završni Silvestarski koncert koji će se održati 31.12. u centru Lovrana.

- Ovim se putem želimo zahvaliti svim sponzorima, pokroviteljima, fanovima i prijateljima orkestra koji nas prate u našim glazbenim avanturama. Općini Lovran i Gradu Opatiji, Primorsko-goranskoj županiji, Ministarstvu kulture i drugim institucijama koje financijski prate naš rad. I na kraju, jedno veliko hvala svim našim obiteljima koje imaju
razumijevanja za našu strast, zaključio je David Kurti član orkestra.

VIDEO

Lovransko kino ponovno krcato glazbom i posjetiteljima

Više sa portala poduckun.net ...