[VIDEO/FOTO] Lovransko kino ponovno krcato glazbom i posjetiteljima

Autor: Nikola Cvjetović 28.12.2022

Novogodišnji koncert je bio i prigoda da se podijele nagrade članovima jubilarcima: Adriano Staraj za 15, Danica Božac Perišić i Marin Perišić za 35, Valter Zulijani za 50, Radovan Trinajstić za 60 i David Palmić za 65 godina rada.

Lovran - Lovranski puhači – članovi Puhačkog orkestra Lovran održali su svoj tradicionalni Novogodišnji koncert pred prepunom dvoranom. Nakon online koncerta 2020. i koncerta pred smanjenom publikom zbog Covid mjera, ponovno je vraćen onaj stari ugođaj na koji su Lovranci i svi prijatelji orkestra naučeni.

Ovaj je koncert bio poseban jer se njime završava obilježavanje 110 godina djelovanja orkestra. Od prvog nastupa 1912. godine do današnjih dana u orkestru je svirao jako velik broj ljudi, tako da skoro svaka obitelj u Lovranštini i okolici ima nekog člana glazbe.

U nešto manje od dva sata programa publici je predstavljeno desetak skladbi, od kojih je većina premijerno izvedena. Uz orkestar i članove soliste nastupiti su Duško i Silvana Jeličić koji su izveli Mačka z Voloskega i Dražen Turina – Šajeta koji je ispjevao Evergrin, a ujedno je bio i voditelj programa.

Novogodišnji koncert je bio i prigoda da se podijele nagrade članovima jubilarcima: Adriano Staraj za 15, Danica Božac Perišić i Marin Perišić za 35, Valter Zulijani za 50, Radovan Trinajstić za 60 i David Palmić za 65 godina rada. Svoj prvi novogodišnji koncert je odradilo i četvero mladih članova – polaznika internog tečaja orkestra.

I ove godine je u suradnji s novinet.hr platformom organiziran prijenos uživo koncerta putem društvenih mreža i portala podučkun.net uz iznimnu gledanost.

Do kraja godine predstoji još svečana skupština na kojoj će jubilarcima biti uručene povelje Hrvatskog sabora kulture te završni Silvestarski koncert koji će se održati 31.12. u centru Lovrana.

- Ovim se putem želimo zahvaliti svim sponzorima, pokroviteljima, fanovima i prijateljima orkestra koji nas prate u našim glazbenim avanturama. Općini Lovran i Gradu Opatiji, Primorsko-goranskoj županiji, Ministarstvu kulture i drugim institucijama koje financijski prate naš rad. I na kraju, jedno veliko hvala svim našim obiteljima koje imaju
razumijevanja za našu strast, zaključio je David Kurti član orkestra.

VIDEO

Lovransko kino ponovno krcato glazbom i posjetiteljima

Više sa portala poduckun.net ...