[VIDEO/FOTO] Matija Cvek rasplesao prepunu Crekvinu

Autor: Nikola Cvjetović 29.07.2023

Nije trebalo dugo Cveku da digne Crekvinu na noge, koja je eruptirala nakon nekoliko pjesama....

Kastav - Matija Cvek i The Funkensteins oduševili su publiku na kastavskoj Crekvini koja ih je dočekala ispunjena do posljednjg mejsta. Cvek je uz pratnju sjajnog benda izveo svoje autorske pjesme kao i covere brojnih pjesama funk, pop i R&B izvođača, a nastup je otvorio s pjesmom “Zalazak” uz klavirsku pratnju... Nije trebalo dugo Cveku da digne Crekvinu na noge, koja je eruptirala nakon nekoliko pjesama, a nizale su se jedna za drugom - 'Plaža', 'Volim, 'Ne moram ni ja'...

Podsjetimo, Matija Cvek glazbenik je čija je prepoznatljivost jedna od najbrže rastućih na hrvatskoj glazbenoj sceni, vlasnik dva Porina, onog za najbolji pop album te za najbolju mušku izvedbu za pjesmu Ptice. Polovicom travnja 2021. godine objavio je svoj debitantski album Izbirljivo i slučajno koji se već u prvom tjednu našao na broju jedan najprodavanijih albuma, a izvrsne recenzije glazbenih kritičara i dalje pristižu. Veliki skok u Matijinoj profesionalnoj karijeri krenuo je nakon što je objavio prvi singl, pjesmu Visine, koja je postala veliki YouTube HIT.

Potom je nastavio nizati hit do hita poput brze, pop-funk pjesme Praviš me ludim koja je osvojila radijske postaje diljem Hrvatske, funk pjesma Probudi se koju je napravio u suradnji sa Sašom Antićem i Mladenom Badovincem, članovima popularne hip hop grupe TBF, pop swing balada Ako nađem nekoga napisana za crtani film Korgi, Nasloni se u suradnji s Matijom Dedićem.

S pjesmom Ptice osvojio je prvo mjesto na 68. Zagrebačkom festivalu, a trenutni hit u suradnji s Eni Jurišić Trebaš li me ne silazi s top ljestvica. Ovo je svakako njegova godina jer i dalje niže nagrade. Na nedavno održanoj svečanoj dodjeli nagrada Cesarica i Zlatni Studio dobitnik je nagrade za pjesmu godine Trebaš li me.

VIDEO

Matija Cvek rasplesao prepunu Crekvinu

Više sa portala poduckun.net ...