[VIDEO/FOTO] 'Večer klasičnog folklora' i program 'Lungomare' otvorili FUGIP

Autor: Nikola Cvjetović 11.07.2022

Što nam je sve ispričala voditeljica i autorica projekta, Senka Baruška iz Plesnog art laboratorija pogledajte u našem prilogu.

Lovran - U Lovranu se održava jedinstveno događanje "Festival umjetnosti, glazbe i plesanja - FUGiP 2022" kojeg čine 5. Festival klasične glazbe "Lovran Classic" i Festival umjetnosti plesanja, u organizaciji Udruge Corona Laurea Lovran i Plesnog Art Laboratorija, koji su ove godine po prvi put udružili svoje snage.

Manifestacija je otvorena koncertom 'Večeri klasičnog folklora' u izvedbi Jelene Tihomirović i Metoda Sironića uz Martu Karolinu Cader-Pietrzak koji su zbog kiše bili prisiljeni zamijeniti predivan trg Sv. Ivana s prostorom galerije Laurus. Iako naziv koncerta navodi na pomisao da se radi o koncertu nekog KUD-a, dvadesetak posjetitelja imalo je prilike uživati u klasičnoj glazbi inspiriranoj folklornim glazbenim motivima. Za samu vizualnu atraktivnost organizatori su pripremili svjetlosnu igru po zidovima galerije koja je pratila izvedbe, a čiju realizaciju potpisuju Filip Novak i Marko Mrvoš.

Nastavak manifestacije FUGIP 2022 bio je rezerviran za ples. Lungomare je ugostio večer suvremenog plesa na kojoj su na obalnom putu ispod hotela Excelsior nastupile plesačice Umjetničke organizacije Koreokroj iz Zagreba pod vodstvom koreografkinje Irene Mikec i plesačice Ines Borić, Noemi Dessardo, Dorotea Domović i Laia Stevanović. Nastupila je i Dana Auguštin svojim atraktivnim plesom na svili.

Lovransko druženje nastavlja se u utorak 12. srpnja, 14. srpnja nastupit će francuski Duo SoliPse, a 19. srpnja predstavit će se hrvatski Duo Tudor-Režić. Svi koncerti održavaju se na Trgu sv. Ivana u lovranskom Starom gradu i počinju u 21.00 sat, a ulaznice po cijeni od 55,00 kuna po večeri mogu se nabaviti na internetskoj stranici eventim.hr.

Svoje vještine u plesnom pokretu na Festivalu umjetnosti plesanja u tri će navrata, 11., 18. i 20. srpnja u 20:30 sati, pokazati plesači Plesnog art laboratorija na lovranskom Lungomareu, na rivici u Medveji i u Beach baru Cipera, gdje će manifestacija biti i zatvorena programom "Laurus bez zidova", a sve u suradnji s brojnim umjetnicima. Ulaz na programe Festivala umjetnosti plesanja je besplatan.

Također, u sklopu Festivala umjetnosti plesanja, a na poziv organizatora, u Domu Liganj će od 5. do 13. srpnja biti održan program mentoriranja mladih plesnih umjetnika "Zalet novi", a u Lovranskoj Dragi umjetnička radionica "Hvala ti 2x", od 10. do 12. srpnja.

Festival umjetnosti, glazbe i plesanja - FUGiP 2022 podržavaju: Općina Lovran, TZ Općine Lovran, Ministarstvo kulture i medija, Primorsko-goranska županija, Park prirode Učka, Stubica d.o.o., Hostel Link i BHS (Best hospitality solutions).

Što nam je sve ispričala voditeljica i autorica projekta, Senka Baruška iz Plesnog art laboratorija pogledajte u našem prilogu.

VIDEO

Festival umjetnosti plesanja u Lovranu

Više sa portala poduckun.net ...