Zborski amaterizam u fokusu sutrašnjeg okruglog stola

Autor: Nikola Cvjetović 25.06.2022

wp-content/uploads/2021/08/koncert-kud-ucka-matulji-2021-6.jpg

Temu o kojoj se premalo zna, a na njoj počivaju temelji naše kulturne baštine ove nedjelje u 10 sati otvorit će Doris Kovačić, Igor Vlajnić, Darko Čargonja, Marta Karolina Cader-Pietrzak i Saša Matovina...

Matulji - U društvenom domu Hangar, u nedjelju 26. lipnja održat će se Okrugli stol na temu zborskog amaterizma, na kojem će se iz „prve ruke“ moći čuti povijesne činjenice koje se odnose prioritetno na zborsko pjevanje u Kastavštini.

Osim ekskluzive na tu temu, zanimljivo će biti čuti više o osobnim iskustvima dirigenata i umjetničkih voditelja zborova, kako na profesionalnoj razini, tako i u amaterizmu.Teme koje će zainteresirati sudionike, ali i goste Okruglog stola, zacijelo će ponuditi i ostali sudionici - pedagozi, eminentni glazbenici i skladatelji. Temu o kojoj se premalo zna, a na njoj počivaju temelji naše kulturne baštine ove nedjelje u 10 sati otvorit će Doris Kovačić, Igor Vlajnić, Darko Čargonja, Marta Karolina Cader-Pietrzak i Saša Matovina. U raspravu će se uključiti i članice KUD-a Učka Matulji, koje će tako dobiti priliku reći što o toj temi misle govoreći iz pozicije pjevača amatera. Iz KUD-a pozivaju sve bivše kolegice da im se priključe za Okruglim stolom, prisjete se lijepih zajedničkih trenutaka te zajedno požele KUD-u Učki Matulji još puno rođendana.