Zoran Majstorović & Atma Mundi Ensemble večeras u galeriji Laurus

Autor: Nikola Cvjetović 13.05.2022

wp-content/uploads/2020/07/Zoran-Majstorovi%C4%87-Trio-MKD-Ilinden-3-900x600.jpg

"Atma Mundi Ensemble" zamišljen je prvenstveno kao kontinuirana suradnja hrvatskih jazz i etno glazbenika koji svojim bogatim instrumentarijem putuju kroz svjetsku glazbu i to putovanje dočaravaju slušateljima.

Lovran - Zoran Majstorović & Atma Mundi Ensemble nastupit će večeras, 13. svibnja s početkom u 20 sati u Galeriji Laurus.

Zoran Majstorović hrvatski je jazz i etno gitarist, multiinstrumentalist, aranžer, skladatelj i producent. U 25 godina javnog glazbenog djelovanja sudjelovao je u snimanju mnogih albuma i kompilacija u raznim glazbenim žanrovima, objavio knjige transkripcija i svirao na mnogim jazz i etno festivalima diljem svijeta. Dobitnik je i raznih nagrada: "Status" kao najistaknutiji hrvatski etno instrumentalist(dodjeljuje HGU), "Damir Dičić" kao najistaknutiji hrvatski jazz gitarist((dodjeljuje HGU), "Miroslav Sedak Benčić" kao najistaknutiji hrvatski jazz kompozitor (dodjeljuje HDS). Višestruki je dobitnik nagrade "PORIN" te je član HZSU-a.

"Atma Mundi Ensemble" zamišljen je prvenstveno kao kontinuirana suradnja hrvatskih jazz i etno glazbenika koji svojim bogatim instrumentarijem putuju kroz svjetsku glazbu i to putovanje dočaravaju slušateljima. Prvi album "Waters and deserts" (Croatia Records 2014.) naišao je na mnogobrojne pozitivne reakcije kritike i publike te je proglašavan ponajboljim albumom etno glazbe te godine u RH. Tijekom 2015., 2016., 2017. i 2018. bili su dio važnih međunarodnih kompilacija u sklopu poznatog talijanskog časopisa "Musica Jazz"; kompilacije su bile posvećene Franku Sinatri, Sergiu Endrigu i Brunu Lauziju, a kao goste na tim izvedbama su imali Tamaru Obrovac, Arsena i Matiju Dedića te Francesca Bearzattija. Njihov album "The Road to Skitacha" dobio je nagradu Hrvatskog Društva Skladatelja kao najbolje skladateljsko ostvarenje u hrvatskoj jazz glazbi za 2016. Skladba "1947" autora Sergia Endriga koju su snimili zajedno sa Arsenom i Matijom Dedićem za kompilaciju "Sergio Endrigo - Momenti di jazz" može se naći i kao "bonus track" na albumu "The Road to Skitacha", a bila je ujedno i posljednji zabilježeni snimak velikog Arsena Dedića. Atma Mundi Ensemble koncertno djeluje u RH i inozemstvu izvodeći originalnu glazbu baziranu na glazbenim tradicijama iz raznih dijelova svijeta te tradicionalnu glazbu, s naglaskom na hrvatsku tradicionalnu glazbu, u modernim aranžmanima. Program je sufinanciran putem javnih potreba u kulturi Primorsko-goranske županije, a ulaz na koncert je slobodan.