FOTO: Nagrađeni najbolji suveniri

kvarner_ex_smOpatija – Sinoć su podijeljene i nagrade za najbolje suvenire ovogodišnjeg ”Kvarner Expo”-a, i to u tri kategorije – prehrambeni proizvod, uporabni suvenir te dekorativni suvenir.
O najboljima je odlučivao stručni žiri u sastavu Goran Štimac, dekan Akademije primjenjenih umjetnosti u Rijeci, Ivo Kirigin, dugogodišnji turistički novinar, Kazimir Janjić, predsjednik Turističke zajednice Primorsko-goranske županije, Marina Banić Zrinšćak, prodekanica na Akademiji primjenjenih umjetnosti te Dajana Kolundžić, voditeljica odsjeka za mjere i programe ruralnog razvoja pri Minstarstvu turzima.
U nastavku donosimo popis nagrađenih.
expo-2
1. PREHRAMBENI SUVENIR
I. NAGRADA
– OBRT ”SKRADINSKE DELICIJE“ OBITELJSKO GOSPODARSTVO PAIĆ – SKRADIN
Za paletu gastro ponude u pakiranju u originalnoj ambalaži dizajniranoj na temeljima izvornog šibenskog folklora kao uspješan spoj agro tradicije i folklora. Suvenir nudi kraljicu delicija -Skradinsku tortu umetnutu u keramičku posudicu koja je replika tradicionalne šibenske kapice te tako dobro bilježi sjećanje na posjet skradinskom kraju.
II. NAGRADA
– PEKARNICA VILMA – RAB
Za kontinuiranu kvalitetu i unapređenje dizajna ambalaže
Na temeljima originalnih recepata časnih sestara i legendama rapskog slastičarstva pekarnica Vilma nastavlja nas častiti uspješnicama originalnih suvenira u posebnim ekskluzivnim pakiranjima. Ponovno nas je i ove godine obradovala novim i svježim proizvodima.
III. NAGRADA
– U.O. KALI – MEDVEJA
Za novu paletu suvenir proizvoda od maruna
Nastavlja svoju kontinuiranu potragu i eksperiment u želji da na tradicionalnom i iz tradicionalnog iznađe neku novu ali iskrenu formu. Htjeli bi ukazati da je to pravi put kojem je potvrda i ovogodišnji uspješni novitet ovoga obrta, a to je nova paleta proizvoda od maruna.
expo-1
2. UPORABNI PREDMET ILI SUVENIR
I. NAGRADA
– OBRT IVANČICA – VELIKA GORICA
Za paletu proizvoda oživljavanja eko baštine (ukrasi i odjeća)
Odjevni predmeti, unikatne torbice, modni dodaci od izvornog hrvatskog rukotvorstva s motivima
narodnog veza izrađenih poštujući visoki umjetnički standard . Ovi etno suveniri uspješno
prenose vrijednosti i kulturu kao što se to od suvenira i očekuje.
II. NAGRADA
– OPG JAKOPOVIĆ – NOVI MAROF
Za mirisni jastučić
Lijepo oblikovan i ručno izrađen jastučić punjen čistim listom matičnjaka otklanja noćne more, nemiran san te pomaže kod nesanice uzrokovane stresom ,strahom i prekomjernim fizičkim umorom . Ovaj suvenir je jedan od rijetkih suvenira koji prenosi sjećanja i snove o povratku, a liječi naše goste i kad spavaju pa mu stoga moramo dati posebno mjesto i priznanje.
III. NAGRADA
– IZRADA UKRASNIH PREDMETA OD DRVA – JURDANI
Za paletu uporabnih predmeta od drva
Proizvodi izrađeni prema originalnim predmetima naših nona poštujući stare tradicije, a kroz veliku paletu proizvoda upotpunjuju i uspješno zrače toplinom i okusima tradicionalne kuhinje, uspješno nazdravljaju i pozdravljaju naše goste u konobama, gostionama i restoranima.
expo-3
3. UMJETNIČKI – DEKORATIVNI SUVENIR
I. NAGRADA
– KIT – PROIZVODNI OBRT – SISAK
Za set ogrlica sa novčićima
U svojim proizvodima, ručnim radovima ovaj obrt veoma dobro spaja našu daleku povijest od Rima pa do Srednjeg vijeka i topi je u cinkovim legurama zatim galvanizira pa ih na kraju uz veoma kvalitetno pakiranje nudi kao originalni nakit.
II. NAGRADA
– DOMAĆA RADINOST ”JURIN“ – ŠIBENIK
Za oslikane pejzaže na morskim kamenčićima
Rijetko se može naići na takav spoj visoko kvalitetno primijenjenog – dekorativnog slikarstva ponuđenog na oblutku naših plaža i tako u sretnom i veselom spoju lako se nude i odmah zauzimaju mjesto u torbama a zatim i na policama naših gostiju.
III. NAGRADA
– PROIZVODNO TRGOVAČKI OBRT – MARIJA BRČIĆ – SISAK
Za svijećnjak u obliku barčice
Nadasve često korištena tema, svijećnjak ovdje u obliku barčice, izrađen u tehnici rukom oslikane keramike plijeni svojom posebnošću, dobro bilježi titraje i treperenje mediteranskog svijetla tokom cijelog dana. Nenametljivo se nudi a i prihvaća.
expo
GRAND PRIX
OBRT ”SKRADINSKE DELICIJE“ OBITELJSKO GOSPODARSTVO PAIĆ – SKRADIN ZA PALETU GASTRO PONUDE U ORIGINALNOJ AMBALAŽI IZVORNOG ŠIBENSKOG FOLKLORA
POSEBNA PRIZNANJA
1. ROBY ART – ZA POSTAVU RADIONICE I DIREKTNU IZRADU NA ŠTANDU SUVENIRA OD GLINE
2. TZ KOPRIVNICA – ZA PREZENTACIJU KOVAČNICE
Organizator izložbe ustanovio je i posebnu nagradu za uspješnu prezentaciju i uređenost štanda Obrtničkim Komorama:
1. Obrtničkoj komori Sisačko-moslovačke županije
2. Obrtničkoj komori Dubrovačko-neretvanske županije
3. Obrtničkoj komori Splitsko-dalmatinske županije
Nagrađene suvenire, ali i cjelokupnu ponudu sajma možete pogledati još danas do 18 sati.
expo-4
Davor Žic
Foto: David Kurti
Vezane vijesti:
Kvarner expo u punom zamahu
Otvoren Kvarner Expo

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net