Bela nedeja ove nedjelje i u Plominu

Autor: Marina Pauletić 26.09.2023

Foto: arhiva

Na samom događaju prigodno će se obilježiti i 20. godina Turističke zajednice Općine Kršan

Plomin - Živopisni gradić Plomin i ove će godine tradicionalno obilježiti Belu nedeju. Osim mladog vina, kojemu je manifestacija i posvećena, domaćini će ponuditi bogatu gastro ponudu i kulturno zabavni program.

Prve nedjelje listopada obilježit će se i spomendan majke Božje od Rožara, a sve počinje u 10 sati misnim slavljem u Župnoj crkvi Blažene Djevice Marije.

Nakon misnog slavlja na trgu ispred crkve svi prisutni moći će kušati mlado vino vinarije Vosilla i Foškić iz Vozilići, a posjetitelje očekuje i bogata ponuda proizvoda lokalnih OPG-ova te gastro ponuda plominskih ugostiteljskih objekata.

U kulturno zabavnom programu s početkom u 11.30 sati nastupiti će DV Kockica iz Kršana te KUD Zlatela sa svojom najmlađom skupinom Zlatelići dok će grupa Malvazija zabaviti sve posjetitelje.

Na lombardi će se održat izložba i likovna radionica Udruge Kreativne Akademija Labina sa početkom u 12 sati , a za najmlađe i oni koji se tako osjećaju Žuti kišobran iz Pule pripremio je igre „po starinski“.

Na samom događaju prigodno će se obilježiti i 20. godina Turističke zajednice Općine Kršan potpisivanjem zahvalnica dionicima koji su sudjelovali ili sudjeluju u razvoju turizma općine Kršana, a u loži ispred crkve postavljeni su prigodni panoi sa aktivnostima koje provodi Turistička zajednica.

U sklopu manifestacije s početkom u 8 sati u Plomin Luci održati će se natjecanje u udičarenju u organizaciji SRD Plomin, a turnir briškule i trešete održati će se u Stepčićima u 10 sati.

Organizator i ovogodišnje manifestacije je Turistička zajednica Općine Kršan.

Više sa portala poduckun.net ...