Dobra vijest za ljubitelje craft pive: U petak i subotu ponovno kreće Žminj craft beer festival

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 31.08.2022

Zminj_Craft_beer_festival

U sklopu festivala osim štandova s pivom biti će štand craft pivara na kojem će se moći kupiti pivo u bocama i ponijeti ga kući.

Žminj - Nakon dvije godine pauze u Žminj se vraća Žminj craft beer festival. Festival se održava 2. i 3.9. s početkom u 17 sati, a ljubiteljima dobre craft pive predstavit će se 10 pivara. Iz Istre nam dolaze njih četiri: Bruman craft brewery iz Buzeta, SUXO iz Pule, iz Svetvinčenta Kampanjola, a iz Savudrije stiže Vergal brewery. Ostalih šest pivara dolaze iz ostalih dijelova Hrvatske: King's brew iz Rijeke, Saperlot iz Varaždina, iz Zaboka stiže Devetka craft, Popster pivovara iz Slavonskog Broda, iz Zagreba stiže Houblon, a iz Šibenika Pivovara 022.

Kroz program voditi će vas Borna Šmer koji će vas vrijedno nagraditi. Svaki dan organizirat će se dva kviza kako bi se bolje upoznali sa svijetom craft pive. U sklopu festivala osim štandova s pivom biti će štand craft pivara na kojem će se moći kupiti pivo u bocama i ponijeti ga kući. Također u ponudi na šanku, uz ostalo piće, umjesto standardne cole posluživati će se prva hrvatska craft cola ''Monada'' iz Rijeke.

Na festivalu nećete ostati gladni jer tu je odličan tim iz Rijeke Fumo Santo food truck sa burgerima, pomesom, vege tortiljama, hot dog-om sa kobasicom i kotlovinom, OPG Žminjski gušti sa tradicionalnim suhomesnatim proizvodima i slatki kutak. Svaka festivalska večer završiti će sa koncertom. U petak 2.9. nastupa Riječki bend Belfast food, a u subotu 3.9. nastupa TTRT, bend iz Pazina. Oba dana uz njih za dobru glazbu tijekom festivalskih večeri i uživanja u pivu zadužen je DJ Neno iz Žminja.

Festival organizira udruga građana Geminianum iz Žminja uz potporu Općine Žminj i Turističke zajednice općine Žminj.