[FOTO] Filipović: Brod Galeb će se uskoro usidriti u riječkoj luci

Autor: Sanja Tumara 20.07.2023

Županijska sjednica po prvi puta se održava u prostoru Gradske vijećnice Grada Rijeke pa je župana Zlatka Komadinu sa suradnicima i županijske vijećnike na početku sjednice pozdravio riječki gradonačelnik Marko Filipović.

Rijeka - Budući da se Županijska sjednica po prvi puta održava u prostoru Gradske vijećnice Grada Rijeke, župana Zlatka Komadinu sa suradnicima, kao i županijske vijećnike, na početku sjednice pozdravio je riječki gradonačelnik Marko Filipović koji je istaknuo kako Grad Rijeka s Primorsko-goranskom županijom ima uspješnu suradnju na brojnim projektima te kako vjeruje da će se tako nastaviti i u budućnosti.

„Mogu istaknuti projekt novog zdravstvenog centra na Rujevici, gdje je u tijeku prva faza radova, a riječ je o projektu koji se uklapa u detaljni plan uređenja novog gradskog središta na Rujevici. Također, od početka mandata surađujemo i na projektima obnove nogometnih igrališta na području Rijeke, a zajednička suradnja realizirana je i kroz projekt izgradnje sportske dvorane Medicinske škole i igrališta uz dvoranu“, istaknuo je gradonačelnik i naglasio važnost županijskih vijećnika u projektima suradnje Grada Rijeke i Županije budući da je za provedbu projekata potrebna i njihova većinska suglasnost.

Gradonačelnik je županijskim vijećnicima ukratko predstavio neke od trenutno najvažnijih infrastrukturnih projekata u Rijeci, među kojima su i projekti od nacionalne važnosti, ali i značajne privatne investicije.

„U naredih nekoliko mjeseci trebala bi biti dovršena cesta D403 koja će spojiti kontejnerski terminal s mrežom hrvatskih autocesta. Pred nama je i izgradnja čvorova na Orehovici, Kozali i Škurinjama. Velika su ulaganja i u lučku infrastrukturu, a pred nama je i realizacija projekata vezanih uz poboljšanje željezničke infrastrukture. Čeka nas i izgradnja marine u Porto Barošu, najavljene su investicije stranih kompanija, a porast turizma donosi investicije i u toj grani gospodarstva, a sve to jamac je i novih radnih mjesta za naše sugrađane kao i poticaj prvenstveno mladim ljudima iz drugih krajeva da svoj dom pronađu upravo u Rijeci“, rekao je Filipović.

Pohvalio je i najavu energetske obnove Guvernerove palače kojom upravlja Primorsko-goranska županija.

„Obnova Guvernerove palače značajna je u kontekstu obnove kulturne infrastrukture u koju su na području Rijeke u proteklih nekoliko godina uložena značajna sredstva, a rezultat toga je skori potpuni dovršetak svih projekata u art kvartu u Benčiću, a vjerujem i da će se i brod Galeb uskoro usidriti u riječkoj luci“, završio je gradonačelnik Filipović i poželio uspješan rad županijskim vijećnicima.

Održana županijska skupština

Više sa portala poduckun.net ...