[FOTO] Povijest na kotačima - Druga izložba oldtimera u Rijeci FA-RI 2023. oduševila posjetitelje

Autor: Marina Pauletić 16.09.2023

Izložbu organizira „Oldtimer kluba Rijeka 1996“ koji djeluje već 27 godina.

Rijeka – U dvorani nekadašnjeg Exportdrva na Delti otvoreno je drugo izdanje izložbe „FA-RI 2023.“. Izložbu će biti moguće pogledati tijekom vikenda, 16. i 17. rujna u vremenu od 9 do 19 sati, a posjetitelji će imati priliku vidjeti stotinjak povijesnih automobila, motocikala i automodela te posjetiti sajam rabljenih dijelova za starodobna vozila.

Izložbu organizira „Oldtimer kluba Rijeka 1996“ koji djeluje već 27 godina, a većina eksponata u vlasništvu je njihovih članova te svoje limene ljubimce pokazuje 40-ak izlagača.

Koncept ovogodišnje izložbe zamišljen je kao prikaz proizvedenih modela automobila po zemljama, s jedne strane zapada Njemačke, Francuske, Italije i slično, a s druge zemalja proizvođača s istoka. Posebno su prezentirana vozila ratnog doba naše povijesti te tri poslastice – Mercedes 280S proizveden 1977.godine, iz nekadašnje ergele Titovog protokola, danas u vlasništvu Grada Rijeke, zatim kamion proizvodnje riječke tvornice Torpedo, pronađen u Virovitici, a danas u posjedu Muzeja Grada Rijeke, te filmska automobilska ikona marke „De Lorean DMC-12“ iz 1982.godine, znanog po filmu „Povratak u budućnost“ u vlasništvu Leona Španjola, člana kluba oldtimera.

Izložbu će pratiti prezentacija bogate povijesti auto-moto sporta na području Kvarnera, kao i gastro ponuda. Svima koji dođu u posjetu izložbi osigurano je besplatno parkiranje u krugu Exportdrva, a vrijedni članovi OTK Rijeka 1996 izložbu poklanjaju sebi, gradu i svim posjetiteljima.

Više pogledajte u našoj foto galeriji.

Povijest na kotačima - Druga izložba oldtimera u Rijeci FA-RI 2023. oduševila

Više sa portala poduckun.net ...