[FOTO/VIDEO] Otvoren 11. Rijeka Tattoo Expo

Autor: Ana Šumanović 26.11.2022

Video prilog i veliku fotogaleriju pogledajte u nastavku...

Kostrena - U petak je održano otvorenje 11. izdanja riječke tattoo konvencije. Rijeka Tattoo Expo prva je takva konvencija u Hrvatskoj te najdugovječnija na ovim prostorima. Povodom jubilarnog 10. izdanja konvencije snimljen je i kratki film “10 godina RTE” o konvenciji koji je bio prikazan u 16 sati. Autorica filma te ujedno i jedna od organizatorica konvencije je Mia Mohorić.

Kao i prošle godine i ove na konvenciji sudjeluju ne samo artisti iz Hrvatske, nego iz cijele regije.

Tattoo artisti ove će se godine natjecati u 14 kategorija, a bit će podijeljeno ukupno 38 nagrada. Sve tetovaže koje se natječu moraju biti započete i završene na konvenciji, a svakog dana biraju se pobjednici koji se u nedjelju na samom finalu natječu za titulu “Best of Show” kao najprestižniju na konvenciji. Neke od kategorija u kojima će se natjecati su: Best Ornamental, Best Space Theme, Best Realistic black & gray, Best Pirate Theme, Best Neo traditional, Best Realistic color…

Danas će biti održano “Natjecanje za najgoru tetovažu” na koje se može prijaviti bilo tko tko smatra da ima lošu tetovažu, bila ona stara ili nova ali loše izvedena, a vlasnik one najgore po ocjeni stručnog žirija, osvojit će tretman laserskog uklanjanja tetovaže pod pokroviteljstvom “GHOST Tattoo & laser removal”. U nedjelju će se birati i najbolji tattoo flash, odnosno najbolji originalni tattoo dizajn.

Osim natjecanja, posjetitelje očekuje i bogat popratni program.
Na konvenciji sudjeluju i izlagači rukotvorina poput nakita i odjeće, a tu su i muški frizerski salon Wolf te frizerski salon Mickey. Svoj štand ove godine ima i “Carantania Tattoo Croatia iz Zagreba”, gdje se može kupiti profesionalna tattoo oprema.
U nedjelju će biti održan tattoo kviz, a pobjednik će osvojiti poklon bon za tetoviranje u vrijednosti od 500 kuna koji poklanja “Karma ink tattoo and piercing” studio iz Rijeke i dvije ulaznice za 44. Ri Rock festival koje je omogućila Udruga Ri Rock. Održavaju se i zanimljivi tematski razgovori. Za glazbeni dio programa zadužena je ekipa iz Radio Rože.

Također, održavaju se i aero i plesni nastupi. U petak je nastupala skupina Silkuets iz Rijeke s plesnim nastupima na svili, a danas iz Zagreba stiže “Navodnooslobodilački cirkus” koji će pokazati vještine raznolikih zračnih akrobacija, plesa i žongliranja te Gentle Soul kolektiv koji će izvesti performans sa suspenzijama. U nedjelju nastupa skupina Ri Dance.

Rijeka Tattoo Expo svake godine donira za potrebite. Ove godine u suradnji s općinom Kostrena organizira akciju doniranja za Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama “Srce” Rijeka. Udruga okuplja roditelje i članove lokalne zajednice koji rade na poboljšanju kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji. Sredstva će se prikupljati putem donacijskih kutija koje će biti izložene na nekoliko vidljivih mjesta u prostoru konvencije.

VIDEO

U Kostreni otvoren 11. Rijeka Tattoo Expo

Više sa portala poduckun.net ...