[FOTO/VIDEO] POGO I KOLEKTIVNO PJEVANJE: Grad, Parafi i Kraj programa priuštili publici sjajne nastupe

Autor: Nikola Cvjetović 02.04.2022

Djelić atmosfere donosimo u velikoj fotogaleriji i video isječku...

Dean Škaljac

Rijeka - Povratak u bolju glazbenu prošlost priuštili su sinoć brojnoj publici kultni riječki bandovi Paraf i Grad pojačani s mladim snagama iz banda Kraj programa. Druženje u Exportdrvu održano je u sklopu riječke koncertne promocije kompilacija "Riječki novi val - antologija" i Grad "best of & band on", dok je za zagrebačku publiku u istom sastavu druženje zakazano u Vintage Industrial Baru 7. travanja.

Brojna publika, od tinejdžera do sad već vremešnih nonića i noni koji su pratili bendove od njihovih početaka, imali su prilike guštati u sjajnim nastupima koje su im priuštili prvoborci riječke glazbene scene.

Pavica i Iva

Uvod je pripao riječkom bandu 'Kraj programa' koji su predstavili pjesme s dosad dva objavljena albuma. Kule od karata, Oči u oči, Budi netko, Prekid programa samo su neke od pjesama kojima je ekipa iz Kraja programa zagrijala publiku i predstavila se u sjajnoj sviračkoj formi. Nastavak je donio nastup jednog od najboljih riječkih bandova – grupe Grad. Dean Škaljac, Orjen Modrušan i Igor Stevanović Stiv kao nukleus benda koji djeluje od sredine osamdesetih godina, uz odličnu ritam sekciju, predstavili su riječkoj publici kroz nešto manje od sat vremena presjek dugogodišnje karijere u kojoj su objavili niz sjajnih albuma i napisali hrpu antologijskih stvari. Kreni, Do sumraka, Licem uz lice, Riječi, Gotham, zagrijali su publiku da bi potpuna eksplozija nastala prilikom prvih taktova pjesama Ljudi, Vodi me, Nebo, Kako da zaboravim, Ima li nešto u koju su ugradili i dio kultne RiRock pjesme 'Ogledala su oko mene'... Uz sve pohvale za izvedbu, ostaje žal što nije bilo prilike za duljim uživanjem u izvedbi Grada koji je sinoć zvučao sjajno.

Valter Kocijančić

Prvi taktovi kultnih Parafa, koji su u prvom djelu nastupa zasvirali predvođeni Valterom Kocijančićem, donijeli su kolektivno pjevanje prvih punk himni s albuma 'A dan je tako lijepo počeo'. Redali su se rifovi i zarazni refreni, a publika je sve popratila kolektivnim pjevanjem i pogom. Drugi dio nastupa obilježile su pjesme s albuma 'Izleti' i 'Zastave' u izvedbi Pavice Čabrijan aka Vim Cole uz svesrdnu podršku Ive Močibob (vokal), dok su im se kao posebni gosti pridružili Darko Terlević i Stanislav Grdaković iz riječkog elektro dua The Siids. Sam kraj obilježio je zajednički nastup svih članova Parafa uz dva potpuno zaslužena bisa.

Po završetku svirke Valter nije skrivao zadovoljstvo kako je prošao nastup u Exportdrvu i istaknuo da ga veseli povratak publike u koncertne dvorane, a vrijedi istaknuti da nove Parafe uz Valtera, Pavicu i Ivu čine Zdravko Čabrijan (bas, vokal), Raul Varljen (klavijature), Vlado Simcich Vava (gitara), Deni Šesnić (gitara) i Alen Tibljaš (bubanj).

Djelić atmosfere donosimo u velikoj fotogaleriji i video isječku...

VIDEO

Grad i Parafi razvalili Export - Održana koncertna promocija 'Riječki novi val' i "best of & band on

Više sa portala poduckun.net ...