[FOTO/VIDEO] Vatrogasci u PGŽ-u intervenirali 160 puta; DHMZ izdao narančasto upozorenje za Riječku regiju

Autor: Sanja Tumara 22.07.2023

Na Rabu je do došlo odrona zemlje u blizini objekata, a vatrogasci su evakuirali stanare zgrade te su tijekom noći radili na osiguranju područja.

Rijeka - Do sada je u sanaciji posljedica nevremena u Hrvatskoj angažirano 12.348 vatrogasaca sa 4.502 vozila na ukupno 4.293 intervencije, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Jaka oluja praćena kišom i tučom i jučer je dodatno oštetila krovove objekata i automobile, a vatrogasci su radili na uklanjanju stabala, granja i crijepova s prometnica te sanirali krovišta i dimnjake.

Na Rabu je došlo do odrona zemlje u blizini objekata, a vatrogasci su evakuirali stanare zgrade te su tijekom noći radili na osiguranju područja.

Vrijeme i dalje nije stabilno pa je Državni hidrometeorološki zavod za Riječku regiju i za danas izdao upozorenje i stupanj pripravnosti je narančast. Lokalno su mogući izraženiji pljuskovi, upozorava DHMZ, a vjerojatnost grmljavine je veća od 70 %. Stoga DHMZ upozorava - BUDITE SPREMNI na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu.

U Primorsko-goranskoj županiji zabilježeno je 160 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovao 641 vatrogasac sa 178 vatrogasnih vozila.

VIDEO

Kratkotrajni i silovit neverin stvorio brojne probleme na području Liburnije

Više sa portala poduckun.net ...