[FOTO/VIDEO] Žestokom svirkom otvoren 7. Empeduja punk festival

Autor: Nikola Cvjetović 13.08.2022

Kako je protekla svirka donosimo u video prilogu i velikoj fotogaleriji u nastavku...

Rijeka - Pogo i žestoki riffovi obilježili su i sinoćnji, 7. po redu Empeduja punk festival, koji se održava na plaži Bivio. Na metar od mora zasvirali su Totalni promašaj (Kraljevo), Vipera, Koridor i Štrace (svi iz Zagreba) i pritom dobrano prodrmali okupljenu publiku. Večeras od 20 sati očekuje nas nastup bandova Bible Thrower, Liquid SuperCharge, Crustalno Jasno dok će festival zatvoriti kultni band Odpatki civilizacije.

Od programa izdvajamo nastup legendi , ljubljanskog hardcore punk banda Odpadki civilizacije. Prvi počeci benda Odpatki civilizacije kreću daleke 1982. godine a prvi nastup je zabilježen 1983. u Ljubljani. Bili su i predgrupa Exploitedu 1985. u Ljubljani. Nakon dugo vremena odlučili su se za povratak na scenu te su poslije 36 godina zasvirali 1.4.2022. u klubu Gromka u Ljubljani. Odpadki civilizacije slove za jedan od prvih hardcore punk bandova u Sloveniji i ex Jugoslaviji.

Škot

Podsjetimo, Empeduja punk festival je nastao 2016. nakon slučajnog susreta Damira Čargonje Čarlija i tada mladog riječkog punkera Raya Vučinića Škota. Škot ga je stopirao iz Rijeke prema Grobniku od kuda vuku iste korijene i dogovor je postignut. Sedam godina kasnije imamo jedan od najautentičnijih i najpoznatijih festivala ovakvog tipa u okruženju. Festival ima i svoju aktivističku notu te se u startu ograđuje od bilo kakvog oblika fašizma, nacizma, rasizma, seksizma, homofobije i svih sličnih gluposti s porukom da nipošto nisu dobrodošle na festival ili skraćeno - NAZI PUNKS F*CK OFF! Empeduja Punk festival je program u sklopu manifestacije Ljeto na Kantridi. Organizator je tvrtka Novi turizam d.o.o.. Projekt se u potpunosti samofinancira. Zbog situacije s pandemijom virusa COVID 19 mole se svi gosti da se pridržavaju svih aktualnih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze!

VIDEO

Žestokom svirkom otvoren 7. Empeduja punk festival

Više sa portala poduckun.net ...