Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković posjetio riječko odjeljenje Državne vatrogasne škole u Šapjanama

Autor: Sanja Monar 06.03.2023

Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica

Održan je sastanak i na temu organizacije opatijskog stručnog skupa koji se održava u travnju, a kojem su prisustvovali i čelnici županije: predsjednik Slavko Gauš, zapovjednik Mladen Šćulac te tajnik Nikica Tramontana

Šapjane - Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković danas je posjetio Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Rijeke gdje je održao radni sastanak s zapovjednikom postrojbe Hinkom Manceom, a na temu obilježavanja 160. obljetnice. Dogovoreno je kako će se u program obilježavanja ove visoke svečanosti uključiti i HVZ na način da centralno obilježavanje Dana vatrogastva bude upravo u Rijeci, prenosi Hrvatska vatrogasna zajednica RH.

Osim teme obilježavanja obljetnice, održan je sastanak i na temu organizacije opatijskog stručnog skupa koji se održava u travnju, a kojem su prisustvovali i čelnici županije: predsjednik Slavko Gauš, zapovjednik Mladen Šćulac te tajnik Nikica Tramontana.

Nakon Rijeke, prenosi dalje HVZ, zapovjednik Tucaković je posjetio i riječko odjeljenje Državne vatrogasne škole u Šapjanama gdje je održao motivacijski govor svim polaznicima te zahvalio svim predavačima koji pridonose kvalitetnom radu škole.

„Vaš poziv je važan i nemojte dopustiti da vas išta pokoleba. Nikada ne smijete izgubiti strah u obavljanju svojih zadaća jer to znači da zadatak odrađujete rutinski što može imati kobne posljedice“, naglasio je Tucaković. Ujedno ih je i ohrabrio jer se nalaze u jednoj od najboljih odjeljenja škole, čija nastava se organizira u obučnom centru Šapjane koji ima vrlo važan značaj u sadašnjem, ali i budućem razvoju hrvatskog vatrogastva.

Izvor: Hrvatska vatrogasna zajednica

Više sa portala poduckun.net ...