Izvanredno izdanje Zelenog Kastva ove subote

Autor: Sanja Monar 19.05.2023

Foto: Arhiva

-Obzirom da je veliki razmak između prvog i zadnjeg sajma u svibnju, ubacili smo i ovaj dodatni kako bi se posjetitelji mogli snabdjeti sa svježim namirnicama, ističu organizatori.

Kastav - U tijeku su završne pripreme za 131. "Zeleni Kastav" - IZVANREDNO IZDANJE - koji će se održati u subotu, 20. 05. 2023. u vremenu od 09 - 13 na Fortici u Kastvu.

Vremenska prognoza trebala bi biti bez padalina, ukoliko bude iznenađenja, održat će se u natkrivenom parkirnom prostoru ŠSD Matija Katalinić u Kastvu. Informacije će biti objavljene na Facebook stranici Zeleni Kastav.

-Obzirom da je veliki razmak između prvog i zadnjeg sajma u svibnju, ubacili smo i ovaj dodatni kako bi se posjetitelji mogli snabdjeti sa svježim namirnicama, ističu organizatori.

-Prijavljeno je 17 sudionika i obzirom da ove godine Priroda kasni zbog hladnog vremena i dugih kišnih perioda s premalo sunca, na sajmu će biti bogata ponuda povrća.

Nakon dužeg vremena dolazi EKO OPG Klaudia Krstičević - Happy Citrus iz doiline Neretve. Osim sokova, marmelada i arančina, dolazi i sa jednom manjom količinom sadnica koje su joj ostale iz uzgoja - naranče, mandarine, kumkvat i limun.

Iz Istre nam dolazi EKO OPG Bodiš Nikola sa ekstradjevičanskim maslinovim uljem višestruko nagrađivanim i na svjetskim natjecanjima.

I, opet iz Istre, sa nama će biti i SOPG Maja Degmečić koja se bavi uzgojem bez kopanja, a dolazi i sa prvim paskima češnjaka, a OPG Lorena Trčak sa sadnicama starih sorti pomidora probranih sorti.

OPG Klaudia Dokozić iz Veprinca dolazi sa kozjim sirom, mlijekom, sirutkom, jogurtom i kefirom, te kokošjim jajima.

Karitativna organizacija DEPAUL iz Rijeke imati će u ponudi sadnice paprike, pomidora, krastavaca,tikvica , cvijeća i začinskog bilja.

OPG Glas Mirjana dolazi sa kremama, CBD uljem i rakijom sa konopljom koja je i nagrađivana.

I, po prvi puta EKO OPG Loboda dolazi sa mladim krumpirom, mladom ciklom i jagodama, uz ponudu ostalog sezonskog povrća, stoji u najavi.

Više sa portala poduckun.net ...