Mediteranski plesni centar Svetvinčenat raspisuje Javni poziv za rezidencije u 2024.

Autor: Marina Pauletić 08.12.2023

Foto: Andi Bančić

U 2024. godini MPC će ugostiti osam (8) umjetnika i/ili umjetničkih kolektiva na rezidencijalnim boravcima između ožujka i studenog.

Svetvinčenat - Mediteranski plesni centar raspisuje poziv namijenjen svim profesionalnim plesnim umjetnicima/umjetnicama za prijavu na rezidencijalni boravak u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu u 2024. godini.

Mediteranski plesni centar (MPC) Svetvinčenat djeluje kao platforma za istraživanje plesa i pokreta – nudeći umjetnicima prostor i osnovne uvjete za stvaranje i razvoj različitih izvedbenih formi te kao takav godinama okuplja brojne umjetnike u različitim fazama istraživanja i stvaranja vlastitih projekata. Smješten u slikovitom istarskom gradiću Svetvinčenat, mjestu s dugogodišnjom tradicijom promoviranja plesne i izvedbenih umjetnosti, MPC nudi i podržavajuće okruženje, mir i izolaciju s ciljem osiguravanja rada bez ometanja.

U 2024. godini MPC će ugostiti osam (8) umjetnika i/ili umjetničkih kolektiva na rezidencijalnim boravcima između ožujka i studenog.

ŠTO OSIGURAVA MPC?


- rezidencijalni boravak za do pet osoba po projektu u pojedinačnom trajanju između 7 i 10 dana (ako vam je za potrebe realizacije/istraživanja projekta nužan veći broj osoba/suradnika ili dulji boravak, molimo da to obrazložite u prijavi),
- korištenje prostora dvorane MPC-a za umjetničko istraživanje i rad,
- smještaj u spavaonici otvorenog tipa; na raspolaganju su garderoba, skladište, kuhinja, prostor za odmor te sanitarne prostorije,
- pokrivene troškove prehrane za vrijeme trajanja umjetničke rezidencije.


ŠTO SE OČEKUJE OD UMJETNIKA NA REZIDENCIJI?

- pokrivanje troškova prijevoza,
- javnu prezentaciju rada i/ili radionicu za amatere ili profesionalce (prijedlozi ostalih aktivnosti, poput okruglih stolova, radionica i diskusija, ili izvedbe drugog autorskog rada su dobrodošli).


KAKO SE PRIJAVITI?


Proces prijave uključuje osnovne informacije o prijavitelju, dosadašnjem radu, novom projektu te dokumente kojima se informacije potkrepljuju. Pozivamo prijavitelje da, prema vlastitom izboru i mogućnostima, uplate donaciju kojom će se potpomoći pokrivanje troškova prijavnica, a neposredno i razvoj kontinuiranog programa Mediteranskog plesnog centra.
PRIJAVA se nalazi ovdje.

Rok za prijave je 10. siječnja 2024. u 23:59. Prijavnica se ispunjava na hrvatskom ili engleskom jeziku. U slučaju dodatnih pitanja kontaktirajte nas putem info@mediteranskiplesnicentar najkasnije do 22. prosinca 2023.

Više informacija o Mediteranskom plesnom centru pronađite ovdje.

Više sa portala poduckun.net ...